"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לנתניהו יש קייס"

הפרשן האמריקני הבכיר ג'פרי גולדברג, הידוע בקרבתו לממשל אובאמה, הביע תמיכה בנאום רה"מ: "יחייב את אובאמה לספק תשובות" • כתב: "עצם ההגעה להסכם עם איראן תיצור מציאות מסוכנת ביותר"

,עודכן
0
גולדברג  //  צילום: GettyImages // גולדברג ,
גולדברג // צילום: GettyImages // גולדברג

ג'פרי גולדברג, העיתונאי הבכיר מהירחון "The Atlantic" המקורב לממשל אובאמה, הביע אתמול תמיכה מסויגת בנאום ראש הממשלה נתניהו בפני הקונגרס.

גולדברג מציין כי ההתנהלות של הרפובליקנים וראש הממשלה יצרה "מבחן מאמץ" עבור המשך היחסים בין ישראל לארה"ב, אך למרות זאת, מדובר בהתפתחות חיובית. על פי גולדברג, עצם קיום הנאום יחייב את ממשל אובאמה לספק תשובות בנושא איראן ולעמוד מאחורי הבטחותיה של ארה"ב בסוגיה. "לנתניהו יש 'קייס' אמיתי", כותב גולדברג. "כל הסכם המאפשר לאיראן לשמור על יכולת העשרת אורניום עצמאית יגרום למציאות מסוכנת ביותר. למעשה, עצם ההגעה להסכם, כל הסכם, עם משטר טרור תיאוקרטי בעל שאיפות אימפריאליסטיות, התומך בנשיא סוריה אסד והפועל לכיבושה של תימן תוך כדי הבעת שנאה יוקדת לישראל, ייצור מציאות מסוכנת ביותר".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

גולדברג מודה: "גם אני, הנמנה עם התומכים בפתרון דיפלומטי למשבר (עם איראן), לא רווה נחת מההסכם המתגבש", ומונה את הפגמים בסעיפי ההסכם: "הכרה בזכות לא קיימת להעשרת אורניום, המשך הפעלתן של אלפי צנטריפוגות והכשרת התגרענותה של איראן בתוך עשר עד 15 שנה". נוסף על כך, גולדברג מביע חשש שאיראן תצליח לשטות בקהילה הבינלאומית ותפר את ההסכם בעורמה.

בחירות 2015: כל התכנים מחכים לכם כאן בערוץ מיוחד!

גולדברג סבור שנטל ההוכחה הוא על אובאמה, והוא אינו יכול להסתתר מאחורי הטענה שלנתניהו אין רעיונות מעשיים כיצד להתמודד עם האיום האיראני. "על אובאמה מוטלת האחריות להשיג את ההסכם הנוקשה ביותר הניתן להשגה", טוען גולדברג, "לשיטתו של נתניהו, אי אפשר לסמוך על ההפצרות של הנשיא אובאמה בסוגיה". גולדברג מציין שהבטחותיו של אובאמה לפני כמה שנים שארצו תשמור על ישראל מכל משמר - "I have Israel's back" - לא שיכנעו את נתניהו. "נתניהו לא מאמין שאובאמה אכן מתכוון לכך וחושש שאובאמה אינו מתכוון לשמור עליו או על ישראל. מבחינתו של נתניהו, אובאמה הוא יריב מסוכן, ולא יועילו כל ניסיונות השכנוע (מצד הממשל)", כותב גולדברג.

מדובר בנקודת זמן "מסוכנת במיוחד עבור אובאמה ועבור שאר העולם", טוען גולדברג במאמרו."אם אובאמה ייתן לאיראן להתקדם לעבר סף ההתגרענות, הוא עלול להיזכר כנשיא שהצית מירוץ חימוש גרעיני באזור הנפיץ ביותר בעולם".

הח"כים שרים - לכו להצביע

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר