שר השיכון לשעבר, חבר הכנסת זאב אלקין, ביקר את התנהלות הממשלה לאחר שהבוקר נחשף ב"ישראל היום" כי ישראל טרם הגישה לאוקראינה סיוע שהובטח לה עם הקמת הממשלה.
"מדינת ישראל לא יכולה להמשיך להתעלם מהחורבן שמלחמת רוסיה באוקראינה מביאה על האזרחים האוקראיניים. לא ייתכן שבזמן שאוקראינה תחת מתקפה פראית וחסרת אנושיות על מתקני תשתית אזרחית - בכירי הממשלה לא יענו לממשל האוקראיני", כתב אלקין, שמכהן כראש אגודת הידידות ישראל-אוקראינה.
"על מדינת ישראל מוטלת האחריות המוסרית והערכית לסייע לאוקראינה בהגנה על אזרחיה" הוסיף השר לשעבר. בפברואר השנה ביקר שר החוץ אלי כהן בקייב, והיה לשר הראשון שמבקר באוקראינה מאז החלה הפלישה הרוסית. כהן הבטיח שישראל תספק מערכת התרעה ותעניק ערבות מדינה לבנייתה, והיה נראה שחלה התקרבות בין המדינות.
כמעט ארבעה חודשים חלפו מאז, ישראל עמדה בהבטחתה לספק את מערכת ההתרעה, אך בשגרירות אוקראינה בארץ מתריעים כי המגעים תקועים בשורה של אפיקים - ויותר מבעבר.
לדברי השגריר יבהן קורנייצ'וק, נראה כי שר הביטחון יואב גלנט חומק מתיאום שיחה עם מקבילו האוקראיני, אולכסיי רזניקוב. השניים לא שוחחו מאז נכנס גלנט לתפקידו. לשם המחשה, קודמו בני גנץ שוחח עם רזניקוב לפחות שלוש פעמים. "לא היו תוצאות, אבל לפחות היה דיאלוג", מעיר קורנייצ'וק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו