אלי כהן לבכירים בארה"ב: "הרפורמה המשפטית תיעשה בהסכמה"

שר החוץ שוחח עם הסנטור האמריקני לינדזי גרהם ובהמשך הוא צפוי לשוחח עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן • "את הרפורמות צריך לעשות תוך שמירה על אופיה הדמוקרטי של ישראל ובהסכמה לאומית רחבה"

שר החוץ אלי כהן ומזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

המבוגר האחראי: שר החוץ אלי כהן החל לתדרך גורמים בעלי השפעה בארה"ב בנוגע לסוגיית הרפורמה המשפטית ובין היתר התחייב בפניהם כי היא תושג בהסכמה. אמש שוחח כהן עם הסנטור האמריקני הבכיר, לינדזי גרהם, מתומכיה הגדולים ביותר של ישראל בקונגרס ובהמשך היום (חמישי) הוא צפוי לקיים שיחה עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן.

השר אלי כהן אמר בתגובה ל"ישראל היום": "יש הידברות במטרה להגיע להסכמה, אולם אנו בכל מקרה מחויבים להעביר את הרפורמה שתחזק את הדמוקרטיה של ישראל".

בשיחתם אמר כהן לגרהם בין היתר כי "יש הסכמה רחבה בישראל אודות הצורך ברפורמה במערכת המשפט והיא תעשה מתוך דיאלוג, הידברות והימנעות מתכתיבים". כהן הדגיש כי "את הרפורמות צריך לעשות תוך שמירה על אופיה הדמוקרטי של ישראל ובהסכמה לאומית רחבה. אנחנו ניצבים בפני אתגר גדול של השבת אמון הציבור בדמוקרטיה הישראלית".

נתניהו עם הסנאטור האמריקני גרהאם. הסכמה קואליציונית?, צילום: קובי גדעון

דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן על נתניהו: עם חברים אפשר להיות כנים // צילום: הבית הלבן

עוד ציין שר החוץ כי "ישראל צריכה לפעול יחד עם ארה"ב להבהרת הנושאים אודותם יש מחלוקת בין המדינות. אנחנו צריכים לפעול יחד לחיזוק היחסים על בסיס הערכים והאינטרסים המשותפים. יש חשיבות רבה מאוד מצידה של ישראל להרחבת הסכמי אברהם".

עוד הדגיש כהן בשיחה כי "ישראל היא דמוקרטיה חזקה וקיום ההפגנות הן עדות לכך". הוא הביע תקווה שאכן ניתן יהיה להגיע להסכמה על סוגיית הרפורמה.

במגעים המדיניים שקיים עד היום, נמנע שר החוץ מעיסוק ברפורמה המשפטית. להחלטתו להיכנס לנושא, במה שנראה כמו "תפקיד המבוגר האחראי", ישנה לא רק משמעות מדינית אלא גם פוליטית - שכן הקו שהוא מבטא בשיחות שונה מזה שנשמע בממשלה עד כה, ועומד על החובה להגיע להסכמה לאומית בסוגיית הרפורמה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר