נתניהו המריא לפריז: "נרחיב את מעגל השלום עם מדינות קרובות ורחוקות"

נתניהו ייפגש עם נשיא צרפת עמנואל מקרון • השניים ידונו במאמץ הבינלאומי לעצירת תוכנית הגרעין האיראנית • המנהיגים יעסקו גם על הרחבת הסכמי אברהם

נתניהו המריא לפריז: "נרחיב את מעגל השלום עם מדינות קרובות ורחוקות"

ראש הממשלה בנימין נתניהו המריא היום (חמישי) לפריז, שם ייפגש עם נשיא צרפת עמנואל מקרון בארמון האליזה, וידון עמו במאמץ הבינלאומי לעצירת תוכנית הגרעין האיראנית והדרכים להרחבת הסכמי אברהם.

לפני שהמריא, נתניהו אמר: "אני יוצא לפגישה עם נשיא צרפת מקרון. הנושא המרכזי של שיחתנו הוא כמובן איראן והמאמצים המשותפים להיאבק בתוקפנות שלה ובחתירה שלה לנשק גרעיני. אפגש עם נציגים של הקהילה היהודית והקהילה העסקית בצרפת שמעוניינים להשקיע בישראל".

בנימין ושרה נתניהו ממריאים לצרפת, צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

על הסכמי אברהם אמר: "במקביל אנחנו ממשיכים להגדיל את מעגל השלום. היום היה עוד יום היסטורי: יחד עם נשיא צ'אד פתחנו את שגרירות צ'אד בישראל. נמשיך להרחיב ולהעמיק את מעגל השלום עם מדינות נוספות קרובות ורחוקות".

השניים שוחחו טלפונית מוקדם יותר השבוע, ובשיחה הביע הנשיא מקרון את תנחומיו על הפיגועים בירושלים בסוף השבוע שעבר.

שני המנהיגים ידונו בסוגיות מדיניות שעל הפרק, ובראשן המאמץ הבינלאומי לעצירת תכנית הגרעין האיראנית והדרכים לחיזוק והרחבת הסכמי אברהם. השניים נפגשו בפעם האחרונה בינואר 2020 בירושלים, במהלך כהונתו הקודמת של נתניהו כרה"מ.

בצד הפגישה עם מקרון, ייוועד נתניהו עם אנשי עסקים מובילים מהתחום הפיננסי בצרפת, ויקיים פגישה עם ראשי הקהילה היהודית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר