נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום (רביעי) עם היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן, שהגיע לביקור בישראל. זוהי פגישתם הרביעית המשותפת. תחילה קיימו פגישה מדינית מורחבת בהשתתפות יועצי הנשיא והיועץ לביטחון לאומי, ולאחר מכן קיימו השניים פגישה בארבע עיניים.
בפגישתם, שהתקיימה באווירה חמה, דנו בשותפות החזקה בין ישראל לארה"ב, החוצה מפלגות וממשלות, ובדרכים להעמיק את שיתופי הפעולה האסטרטגיים בין המדינות. כמו כן, השניים דנו בנושאים הקשורים למזרח התיכון.
בפתח פגישתם אמר נשיא המדינה: "שמח לקבל את פניו של היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ק סאליבן, ידיד גדול של ישראל ומומחה גדול לענייני עולם הביטחון ולענייני המזרח התיכון. אתה בא בתקופה הנכונה, כשאנחנו עומדים ביחד בפני כל כך הרבה אתגרים. אני שמח מאוד לקבל אותך במדינתנו".
היועץ לביטחון לאומי הודה לנשיא על קבלת הפנים החמה והוסיף: "תודה לך, אדוני הנשיא. הנשיא ביידן שולח לך את איחוליו האישיים. הוא זוכר בחיבה את ביקורך בחדר הסגלגל ומצפה לארח אותך שוב בקרוב, וגם לשוב לישראל אחרי הביקור המאוד מוצלח שלו כאן בשנה שעברה".
השגריר תוקף באו"ם
בתוך כך, שגריר ישראל לאו"ם, גלעד ארדן, נאם אתמול בדיון של מועצת הביטחון בנושא הסוגיה הפלשתינית. בנאומו תקף השגריר את הטענות שהפלשתינים מציגים באו"ם: "הפלשתינים מציגים מופע של שקרים. שמענו שוב ושוב איך השנה האחרונה הייתה השנה הקטלנית ביותר עבור הפלשתינים, ואף קראנו זאת בדו"חות רבים של האו"ם, אולם אלה לא העובדות".
"למשל, במכתב ששלח הנציג הפלשתיני הוא הציג את סיפורו של חמדי שאכר אבו דאיה, שכביכול נורה ונהרג. אבל מה שהוא 'שכח' לציין הוא שחמדי הוא מחבל שירה לעבר חיילים רגע לפני שנהרג ויום אחרי שפתח בירי לעבר אוטובוס ישראלי. הרוב המכריע של ההרוגים הפלשתינים אינם אזרחים תמימים. זו אולי היתה השנה הקטלנית ביותר, אבל רק עבור טרוריסטים פלשתינים. מ־1 בינואר 2022 ועד 31 בדצמבר 2022 בוצעו 5,434 פיגועי טרור נגד ישראלים. 481 ישראלים נפצעו ו־31 נרצחו", אמר ארדן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו