"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האיחוד האירופי החליט: נסמן מוצרים מההתנחלויות

ההחלטה ממנה חששה ישראל - נפלה הערב • 525 תומכים בפרלמנט האירופי - מול 70 מתנגדים בלבד • נתניהו: "יש לנו זיכרון היסטורי לסימון של יהודים באירופה"

,עודכן
הפגנה אנטי ישראלית בפאריס // צילום: אי.פי // הפגנה אנטי ישראלית בפאריס

הפרלמנט האירופי אישר היום ברוב גדול של 525 קולות בעד לעומת 70 מתנגדים את ההחלטה הקוראת לסימון מוצרים מההתנחלויות. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שנמצא בביקור בבריטניה, מסר בתגובה להחלטת האיחוד כי אמר היום לראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון כי לישראל "זיכרון היסטורי לסימון של יהודים באירופה".

"הדבר הזה הוא לא מוצדק, הוא פשוט עיוות הצדק ועיוות ההיגיון, ואני חושב שהוא גם פוגע בשלום, הוא לא מקדם אותו. שורש הסכסוך איננו השטחים ושורש הסכסוך איננו ההתנחלויות", הוסיף רה"מ.

"הפרלמנט האירופי מקדם בברכה את מחויבות האיחוד האירופי — ברוח ההבחנה בין ישראל לבין פעולותיה בשטחים הפלשתיניים הכבושים — להבטיח שכל ההסכמים בין האיחוד האירופי לבין ישראל חייבים לכלול סעיף שמבהיר שאינם חלים על השטחים אותם כבשה ישראל ב-1967", כך נכתב בהחלטת הפרלמנט.

כבר בשבת האחרונה, לאחרתדרוך של שרת החוץ של האיחוד פדריקה מוגריני לכלי התקשורת, עלה כיהאיחוד האירופי מתקרב לגיבוש הנחיות לסימון המוצרים.

סוכנות הידיעות בלומברג דיווחה כי מוגריני אמרה לכתבים כי העבודה על סימון המוצרים "קרובה להשלמה", וכי ההנחיות ליישום הסימונים של המוצרים צפויות לצאת לפועל בחודשים הקרובים. דבריה של מוגריני נאמרו לאחר ישיבת שרי החוץ של 28 מדינות האיחוד האירופאי בלוקסמבורג.

נושא סימון המוצרים מההתנחלויות ביו"ש עלה וירד מסדר יומו של האיחוד האירופי במשך שנים. שר החוץ של לוקסמבורג, ז'אן אסלבורן, אמר בסוף השבוע כי יש סיכוי שהמהלך יושלם עד לסוף 2015. לדבריו, על הציבור באירופה להיות מסוגל להבחין בין מוצרים שמגיעים מה"שטחים הכבושים" לאלה שמיוצרים בישראל.

האיחוד האירופי אינו מכיר ביו"ש, במזרח ירושלים וברמת הגולן כשטחים בריבונות ישראלית, זאת על אף שירושלים כולה סופחה תחת חוק בריבונות ישראל וכך גם רמת הגולן.

למרות המאמצים של הדיפלומטים האירופים לסמן את המוצרים הישראלים, נזכיר כי הסכם הסחר החופשי (הסכם הסחר וההשקעה הטרנס-אטלנטי או TTIP) בין האיחוד האירופי לארה"ב, שנמצא בשלבי דיונים מתקדמים בשנה החולפת, עשוי להגביל את האיחוד האירופאי בייזום של מהלכים מהסוג הזה. הסיבה היא האמריקנים, הדורשים כחלק מניסוח ההסכם כי האיחוד האירופי לא יפעל לקיים מהלכים דמויי חרמות נגד מדינת ישראל וטריטוריות שבשליטתה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר