ראש המוסד מזהיר: "איראן תעמיק את הקשרים הצבאיים עם רוסיה"
דדי ברנע אמר בטקס של מצטייני הארגון כי איראן מנסה לספק אמל"ח מתקדם למוסקבה ולהרחיב את פרויקט העשרת האורניום • עוד הוסיף כי המחאה העממית בטהרן מאתגרת את ההנהגה: "רואים בבירור את המשטר, החזק כביכול, מופתע ומפוחד"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
ראש המוסד, דדי ברנע, הזהיר הערב (חמישי) כי איראן עומדת להעמיק את הקשרים הצבאיים שלה עם רוסיה, והוסיף שהמחאה מאתגרת את המשטר בטהרן.
בטקס הענקת אותות הצטיינות ל-12 עובדים של המוסד, שנערך הערב בבית הנשיא, אמר ברנע: "בחודשים האחרונים אנחנו מזהים תהליכים מסוכנים, מאיימים, חלקם מתריסים, מצידה של איראן. איראן מקצינה ומגבירה את ניסיונותיה לבצע פיגועי טרור, אותם אנחנו בולמים מדי יום, בכל רחבי העולם. אנחנו לא מופתעים מעזות המצח של המשטר האיראני, שבזמן שזרוע אחת שלו שולחת דיפלומטים איראנים ל-וינה למו"מ על הסכם עם המעצמות, זרוע שניה שלו שולחת טרוריסטים איראנים להרוג חפים מפשע ברחבי העולם".
ברנע אמר כי ישראל מתריעה גם עתה על כוונות עתידיות של איראן, אותן היא מנסה לשמור באופן חשאי – "להעמיק ולהרחיב אספקת אמל"ח מתקדם לרוסיה, כוונות להרחיב את פרויקט העשרת האורניום, וכוונות להעצים את פגיעתם במדינות מוסלמיות ידידותיות באיזור בדרכים שונות.
"האיראנים ימשיכו להעמיד פנים של מדינה נורמלית, ובמקביל יממשו מדיניות של הרס, טרור, ופגיעה ברוטלית באזרחים שלהם, רק לשם שרידות המשטר. האם זאת המדינה שהעולם החופשי מעוניין לחתום איתה על הסכם כלשהו? עינינו יישארו פקוחות, נהיה דרוכים שבעתיים, ונוודא שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני, לא בשנים הקרובות, לעולם לא. זאת התחייבותי, זאת התחייבות המוסד".
ברנע אמר עוד כי המחאה העממית באיראן – שנמשכת כבר יותר משלושה חודשים מאז מותה של הצעירה מאסיה אמיני – איננה נחלשת. "המשטר בחר להתמודד עם המחאות בירי ללא אבחנה בנשים, נערות ואף בילדות. מאות נרצחים ברחובות, חסרי ישע, חסרי הגנה. אציין בהערכה כי המפגינים איבדו את הפחד, את המורא. יש לנו הוכחות ברורות שהמחאה הנמשכת מאתגרת את המשטר בטהרן. אנחנו רואים בבירור את המשטר, החזק כביכול, מופתע ומפוחד".
ראש המוסד הוסיף כי הארגון פועל "לבסס בריתות עם מדינות מוסלמיות אחרות שעימן אין לישראל קשרים דיפלומטיים", וזאת "כדי לייצר מכפילי כוח שיאפשרו לנו לפעול ביעילות ובעוצמה מול אתגרים משותפים שונים. אני רואה חשיבות רבה בתפקידו של המוסד לפלס נתיבים של נורמליזציה ושלום עם מדינות נוספות באיזור ומחוצה לו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו