כחלק מביקורו בעצרת הכללית של האו"ם, ראש הממשלה לפיד ייפגש הערב (שעון ישראל) בניו יורק עם נשיא טורקיה, רג'יפ טאיפ ארדואן, ועם מלך ירדן, עבדאללה.
ארדואן אמר לקראת פגישתו עם ראש הממשלה כי הוא מתכוון לבקר בישראל. מדובר יהיה בביקור ראשון של הנשיא הטורקי בארץ מאז 2005.
ארדואן, שאמר את הדברים במפגש עם מנהיגים מיהדות ארה"ב, אף התבטא באופן יוצא דופן נגד אנטישמיות, וכינה אותה "פשע נגד האנושות". מדובר בפניית פרסה של ממש עבור המנהיג הטורקי, שבעברו כמה וכמה התבטאויות אנטישמיות בוטות.
באשר לטורקיה, תהיה זו פגישה ראשונה בין ראשי שתי המדינות מאז שנת 2008.
הפגישה תתקיים כחלק תהליך הפיוס בין ישראל וטורקיה.
ביום ראשון פורסם בחשבון הטוויטר הרשמי של של ממשלת טורקיה סרטון המתעד מפגש מקרי בין ארדואן, שטייל להנאתו בסנטרל פארק בניו יורק, לבין הרבנית הרפורמית רחל גולדברג מקווינס, שחלפה במקום וזיהתה אותו. פרסום הסרטון הוא חלק מהמאמץ הטורקי לאותת לירושלים ולוושינגטון על שינוי היחס של ארדואן לא רק לישראל, אלא ליהודים בכלל.
לפיד צפוי להעלות בפגישה עם הנשיא הטורקי שלושה נושאים עיקריים. אף שבישראל שבעי רצון מהפעולות שנקט ארדואן להחלשת פעילות חמאס מארצו, במערכת הביטחון עדיין מוטרדים מצינורות כספיים לביצוע פיגועים שעוברים דרך המערכת הפיננסית בטורקיה. ראש הממשלה צפוי לבקש מארדואן את טיפולו בסוגיה זו.
לפיד גם יציע את הרחבת שיתופי הפעולה הכלכליים בין המדינות. מדובר על פרויקטים משותפים בתחום התיירות וכן הסכם מחודש להסדרת קשרי התעופה בין המדינות.
סוגיה נוספת היא המצב הביטחוני באזור ובפרט התנהלות איראן במזרח התיכון בכלל ובסוריה בפרט. בישראל רוצים לקרב את טורקיה לגוש האנטי איראני, וזאת בין היתר על רקע פעילותה התוקפנית של איראן בסוריה. בצד הישראלי יבקשו להבין כיצד רואה ארדואן את האתגר האיראני.
בפגישה עם המלך עבדאללה צפוי לפיד להעלות את המצב המתוח בשומרון, לאור המתח הביטחוני באזור.
מדי לאחר הפגישה עם ארדואן יפגש לפיד עם ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטאקיס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו