נשיא המדינה יצחק הרצוג שוחח היום (שלישי) עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. המנהיגים דנו בנושאים בילטרליים שונים בין שתי המדינות, וביניהם אתגרי העם היהודי בתפוצות. כמו כן, נשיא המדינה הרחיב בשיחה על סוגיית פעילות הסוכנות היהודית ברוסיה.
השיחה, שהתנהלה באווירה חיובית, הייתה ארוכה, כנה ופתוחה. שני הנשיאים הדגישו את שיתופי הפעולה החשובים בין ישראל ורוסיה וסיכמו לעמוד בקשר על מנת להמשיך ולחזק את היחסים בין המדינות.
נשיא רוסיה הדגיש את מחויבותו האישית להנצחת השואה ולמאבק באנטישמיות, והבטיח להמשיך ולעמוד לצד הקהילות היהודיות ברוסיה ובתפוצות.
נשיא המדינה יזם את השיחה לבקשת ראש הממשלה יאיר לפיד ובתיאום עם משרד החוץ.
כזכור, בית המשפט במוסקבה קיבל לפני כשבועיים את בקשת משרד המשפטים הרוסי וקבע כי ייפתח משפט נגד הסוכנות היהודית בחשד לאיסוף מידע על אזרחים רוסים בניגוד לחוק.
הדיון הראשון במשפט ייערך ב-19 באוגוסט. משמעות ההחלטה היא כי לעת עתה המשבר מול רוסיה נמשך, אם כי פעילות הסוכנות במדינה לא תופסק באופן מיידי, ונותר זמן כדי להגיע להבנות עם הקרמלין בנושא.
בישראל העריכו מראש כי בכל מקרה בית המשפט לא ידחה על הסף את בקשת משרד המשפטים הרוסי, אולם התסריט האופטימי דיבר על כך שהשופט ישלח את הצדדים לגישור. הנחת העבודה בירושלים היא כי ההחלטה התקבלה לא בבית המשפט עצמו אלא על פי הוראה מגבוה של גורמים מדיניים במוסקבה.
השתתף בהכנת הידיעה: אריאל כהנא
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו