בזכות הגשמים הכבדים שירדו בצפון הארץ והתגברות הזרימה בנחלים, סימנים משמחים במיוחד לעליית הכינרת כבר נצפים בשטח.
ברשות הכינרת ערכו היום צילומי רחפן בכינרת שחשפו כי האי שהופיע באגם הלאומי בשנת 2013 נעלם כמעט לגמרי, ורק הצמחיה שעליו מבצבצת מעל פני המים.
הגשמים הרבים שירדו לאורך החודשיים האחרונים באזור הכינרת ואגן ההיקוות, הגבירו את זרימת הנחלים הנשפכים לאגם והעלו את מפלס המים עד שכיסה את האי כמעט כליל. כיום ניתן לראות רק את צמרות הצמחייה שגדלה על האי, כאשר הקרקע כבר נמצא מתחת לקו המים.

האי בחודש פברואר וכעת // צילום: רשות הכינרת
מרשות הכינרת נמסר עוד כי במהלך החורף הנוכחי, עקב המשקעים הרבים, עלה מפלס הכינרת ב- 1.65 ס"מ כאשר בחודש ינואר לבדו זינק מפלס האגם ב- 1.27 ס"מ. שיא של 28 שנה! ביממה האחרונה עלה מפלס המים ב- 2.5 ס"מ והוא עומד על 210.22- מ'. כעת חסרים 1.42 מ' בלבד לכינרת מלאה.