"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אסון הזפת: המכלית ביוון נוקתה מכל חשד

לאחר בדיקת המשרד להגנת הסביבה והרשויות ביוון, Minerva Helen נשללה כמקור הזיהום • "מחויבים לעשות כל מאמץ כדי לאתר את האונייה האחראית"

,עודכן
גושי הזפת שנמצאו // צילום: איי.אף.פי // גושי הזפת שנמצאו

המשרד להגנת הסביבה עדכון כי בתום בדיקת המכליתMinerva Helen, היא נוקתה מחשד למעורבות באירוע הזפת החמור בחופי ישראל.

האונייה Minerva Helen ביוון // צילום: המשרד להגנת הסביבה
האונייה Minerva Helen ביוון // צילום: המשרד להגנת הסביבה

צוות חוקרים בהובלת המשרד להגנת הסביבה ביצע אתמול (שבת)ביקורת על המכלית בנמל פיראוס, יוון. בתום בדיקה שבוצעה על ידי מפקח המשרד ומפקח מטעם רשות הספנות והנמלים הישראלית, האונייה נשללה באופן סופיכמקור הזיהום.

החקירה בוצעה בשיתוף פעולה מלא עם הרשויות ביוון, והגעת הצוות המיוחד מטעם המשרד להגנת הסביבה תואמה מראש יחד עם משרד החוץ ושגרירות ישראל ביוון. גם משמר החופים היווני לקח חלק בבדיקת האונייה.

זפת בשמורת שקמונה // איתי שרנצל רשות הטבע והגנים

כמו כן, ל"ישראל היום" נמסר מטעם ה-Minerva Helen, כי הספינה לא יכולה הייתה להיות מקור הזיהום כיוון ו"למכלית לא היה מטען (נפט) על סיפונה - היא הייתה ריקה לחלוטין. בספינה מדווחים כי היא הגיעה מסינגפור דרך תעלת סואץ, והמתינה להזמנות בין ה-4 ל-11 בפברואר.

האונייה Minerva Helen ביוון // צילום: המשרד להגנת הסביבה
האונייה Minerva Helen ביוון // צילום: המשרד להגנת הסביבה

על פי המשרד להגנת הסביבה, הוא איתר כ-10 אוניות פוטנציאליות שעשויות להיות חשודות, ומאז הרחיב את מעגל האוניות החשודות לעשרות. עד כה שלל המשרד כ-10 אוניות העשויות להיות המקור לזיהום הזפת. המשרד ממשיך לבדוק גם את יתר האוניות החשודות, ויעדכן בהמשך עם התקדמות החקירה.

השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל מסרה כי "אנחנו מחויבים לעשות את כל המאמצים כדי לאתר את האונייה שאחראית לזיהום חופי ישראל. יש לנו חובה מוסרית כלפי הציבור, בעלי החיים והטבע שנפגעו כתוצאה מהזיהום. לזיהום הזה יש כתובת - לא נעבור לסדר היום על עבריינות סביבתית, וננקוט בכל האמצעים כדי לאתר את העבריין".

אתמול (שבת) איתרו צוותי טייסת 200 של כטמ"מ (כלי טיס מאויש מרחוק) "שובל" מחיל האוויר בלב ים את כתם השמן החדש שמתקרב לחופי ישראל, וממוקם 150 ק"מ מערבית מהם. מוקדם יותר אישר שר הביטחון בני גנץ להשתמש במזל"טים של חיל האוויר לצורך איתור הכתם, לבקשת המשרד להגנת הסביבה.

לפי הבדיקה הראשונית שהושלמה אתמול וכוללת מודלים שביצע המשרד יחד עם המכון לחקר ימים ואגמים, הכתם לא צפוי להגיע לחופי ישראל לפחות עד טווח התחזית הנראית לעין (1 במרץ). כמו כן, לא התקבלה כל התראה מאף גורם בינעלאומי על הימצאות הכתם והמשרד דיווח ל-REMPEC שבמלטה (מרכז התיאום הים תיכוני לטיפול בזיהום ים בשמן) על הממצאים עד כה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר