משטרת ישראל פועלת להפוך לארגון ירוק

בכנס, שכותרתו "משטרה ארגון ירוק", הוצגה התוכנית המשטרתית להפיכת הארגון לחדשני וטכנולוגי בהיבטי השימוש באנרגיה ירוקה ומתחדשת • השר עמר בר לב: "להפוך לגוף המוביל במדינה שלוקח על עצמו להפוך להיות 'גוף ירוק', זה לא דבר מובן מאליו"

השר בר לב בכנס משטרה ירוקה, צילום: דוברות המשטרה

במשטרת ישראל התקיים אתמול (שני) כנס שכותרתו "משטרה ארגון ירוק", ובו הוצג היעד המרכזי - קידום סביבה ירוקה והפיכת הארגון לירוק, חדשני וטכנולוגי בהיבטי השימוש באנרגיה ירוקה ומתחדשת. בנוסף, הוצגו יעדים שונים ובהם הפחתת זיהום סביבה תוך חיסכון והתייעלות.

הכנס התקיים במעמד השר לביטחון פנים עמר בר לב ומפכ"ל המשטרה רנ"צ יעקב שבתאי שנשאו שם דברים. בנוסף לכנס הוזמנו גם סגל הפיקוד הבכיר במשטרה ובכירים נוספים בהם נציגים ממשרדי ממשלה ובכירים במשק.

מטרת הכנס היא הכרת התוכנית המשטרתית ליישום משטרה ירוקה, וחשיפת המפקדים למוצרים חדשניים, שיטות מתקדמות וחיזוק המודעות בתחומי הכלכלה הירוקה, הקיימות והתרומה לאיכות הסביבה.

במסגרת הכנס הוצגו מוצרים, שיטות וטכנולוגיה בתחום השמירה על הסביבה על ידי ספקים הפועלים בעולם הסביבה ירוקה שרלוונטיים לתחומי הפעילות ואפשריים ליישום במשטרה.

האגף לתמיכה לוגיסטית כגוף מתכנן ומממש, מוביל בתוך משטרת ישראל את התוכנית להפוך את המשטרה לארגון ירוק, מתוקף אחריותו המקצועית, מנהל את מערכי התחבורה, הקיימות, האנרגיה, הבינוי והרכש.

השר לביטחון הפנים, עמר בר לב אמר במהלך הכנס כי "השנה אנו כבר חכמים מספיק להכיר כי שינויי מזג האוויר והתופעות שאנו חווים על בשרנו, אינן מקריות, אלו הן תוצאות שינויי האקלים שבני האדם גרמו. שמחתי לשמוע כי במסגרת מדיניות המפכ"ל, שאושרה על ידי הספ״כ כולו, המשטרה החליטה לגבש את התוכנית הזו שאינה מובנת מאליה לגוף ביטחוני. כשגוף שמתמודד עם אתגרים כה רבים להפוך להיות הגוף המוביל במדינת ישראל שלוקח על עצמו להפוך להיות 'גוף ירוק', זה לא דבר מובן מאליו".

מפכ"ל המשטרה, רנ"צ יעקב שבתאי, אמר בכנס המשטרה הירוקה כי "מעטים הכנסים שבכוחם לבשר על שינויים מהותיים באופיו של ארגון, אך הכנס היום מהווה תחילתו של עידן חדש במשטרה. כמו בזירה הפלילית והביטחונית בה אנו מקבלים החלטות הנשענות על ניסיון ועל תובנות חדשות, כך גם בתחום הגנת הסביבה אנו נדרשים להתאים עצמנו לרוח התקופה ולהסתכל לעבר העתיד שלנו ושל ילדנו. כמפכ"ל משטרת ישראל, אני מצהיר כי המדיניות שלי היא להפוך את המשטרה לארגון הירוק, החדשני והטכנולוגי הראשון מסוגו בתחום הגנת הסביבה!".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר