"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בגלל שפכים פלסטיניים: סכנת הרעלה במאגר שמספק שליש ממי השתייה במדינה

דו"ח חדש של עמותת "ירוק עכשיו" חושף: אקוות ההר, המספקת כ-600 מיליון מ"ק בשנה, נחשפת להרעלה מתמשכת • כ-65 מיליון מ"ק שפכים פיראטיים מוזרמים מדי שנה לקרקע וחודרים למי התהום, ברובם מהמגזר הפלסטיני • בדיקות מעבדה מגלות ריכוזי חנקות החורגים בעשרות מונים מהתקן, לצד מתכות כבדות וחומרים משבשי הורמונים

0השמעה
זיהום מי שתייה בדרום חברון , ירוק עכשיו
זיהום מי שתייה בדרום חברון | צילום: ירוק עכשיו

מאגר המים האסטרטגי של ישראל נמצא בסכנה מיידית. כך עולה מדו"ח חדש של עמותת "ירוק עכשיו", העוסקת בהגנה על ערכי הטבע והמורשת ופועלת בדגש על יהודה ושומרון - שחושף כי אקוות ההר, המספקת כשליש ממי השתייה הטבעיים במדינה, סופגת הרעלה מתמשכת מעשרות מיליוני קוב של שפכים פיראטיים המחלחלים אליה ללא טיפול, ברובם מהמגזר הפלסטיני.

מפעל בלתי חוקי לתעשיית אבן בדרום חברון גורם לזיהום סביבה חמור// עמותת ירוק עכשיו

השבתת מתקני ההתפלה בעקבות זיהום בים התיכון המחישה עד כמה פגיעה מערכת המים הלאומית, אך האיום הקיומי והאמיתי על ביטחון המים של המדינה מתרחש ממש מתחת לעינינו, בשדרת ההר של יהודה ושומרון.

אקוות ההר, נכס אסטרטגי ומאגר חירום מוגן הפועל ללא תלות באנרגיה גבוהה או במערכות סייבר רגישות, מספק כ-600 מיליון מ"ק בשנה - כשליש מצריכת המים הטבעיים בישראל.

הסכנה המיידית והחמורה ביותר לביטחון המים הלאומי היא הרעלה אקטיבית ומתמשכת של מאגר החירום הלאומי, שאין לו כל תחליף שווה ערך, באמצעות עשרות מיליוני קוב של שפכים פיראטיים הזורמים ומחלחלים לתוכו ללא כל טיפול.

פגיע בצורה קיצונית

מבנה המסלע הקרסטי הייחודי של הרי יהודה ושומרון, המאופיין בסדקים עמוקים ובמערכות הולכה תת-קרקעיות מהירות, מאפשר החדרה מהירה של מי גשמים נקיים אך הופך את המאגר לפגיע בצורה קיצונית לחדירת מזהמים מהירה ומסוכנת ישירות אל מי התהום.

יהודה ושומרון. היישוב החדש מעלה ערוגות |

ממצאי דו"ח "מים עכורים" של ארגון "ירוק עכשיו" חושפים כי מדי שנה מיוצרים ביהודה ושומרון כ-124 מיליון מ"ק שפכים, מתוכם כ-100 מיליון מ"ק במגזר הפלסטיני. בעוד שהשפכים הישראליים נאספים ומטופלים ברובם, כ-65% מהאוכלוסייה הפלסטינית אינה מחוברת כלל לתשתית ביוב מוסדרת.

התוצאה הרסנית: כ-65 מיליון מ"ק שפכים מוזרמים מדי שנה באופן פיראטי לנחלים ומחלחלים ישירות לקרקע. מחקרים הידרולוגיים ובדיקות מעבדה כבר מאשרים זיהומים מיקרוביאליים וכימיים קשים במי התהום, לרבות ריכוזי חנקות המסוכנים לבריאות הציבור וחורגים בעשרות מונים מהתקן המותר, לצד נוכחות מדאיגה של מתכות כבדות וחומרים משבשי פעילות הורמונלית שאינם מתפרקים בסביבה.

יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. הכספים מתאיידים והסביבה מופקרת | צילום: AFP

האבסורד זועק לנוכח העובדה שהרשות הפלסטינית היא משיאניות קבלת הסיוע הבינלאומי לנפש בעולם, ובמרוצת השנים זרמו לידיה מאות מיליארדי דולרים שיועדו לפיתוח תשתיות סביבתיות ומתקני טיהור שפכים.

בפועל, בשל שחיתות מבנית עמוקה, היעדר פיקוח ומאבקי שליטה פנימיים, הכספים מתאיידים והסביבה מופקרת.

בארגון מזהירים, כי אם ישראל לא תתפכח באופן מיידי, תנתק את התלות המדינית ותעבור לפעילות עצמאית ונחושה של הגנה על מקורות המים שלה עצמה, משק המים הלאומי יעמוד בפני קטסטרופה אקולוגית ובטחונית שתפגע פגיעה אנושה ברשת הביטחון הקריטית ביותר של המדינה לשעת חירום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר