"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"החלטה אמיצה": צה"ל ביטל את תוכנית בניית מתקן האימונים ברמת הגולן
בעקבות לקחי מלחמת חרבות ברזל, צה"ל הודיע כי יבטל את הקמת הלש"ביה בעין פית • ארגוני הסביבה חוגגים ניצחון לאחר מאבק ממושך: "קריטי לעתיד של כולנו"
עין פית. ניצחון לטבע. צילום: אמיר ירחי

"החלטה אמיצה": צה"ל ביטל את תוכנית בניית מתקן האימונים ברמת הגולן

בעקבות לקחי מלחמת חרבות ברזל, צה"ל הודיע כי יבטל את הקמת הלש"ביה בעין פית • ארגוני הסביבה חוגגים ניצחון לאחר מאבק ממושך: "קריטי לעתיד של כולנו"

אסף גולן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ארגוני הסביבה ניצחו:צה"ל הודיע היום (שני) לוועדת הפנים והגנת הסביבה עלביטול התוכנית להקמת מתקן אימונים גדול בעין פיתשבצפון רמת הגולן. ההחלטה התקבלה בעקבות לקחימלחמת חרבות ברזל, ומסמנת ניצחון משמעותי לארגוני הסביבה שנאבקו בשנים האחרונות נגד הקמת המתחם.

דובר צה"ל

מתקן האימונים נועד לשמש את לוחמי צה"ל בתרגול לוחמה בשטח בנוי (לש"ביה), מה שחייב עבודות בינוי נרחבות באזור על חשבון הסביבה הייחודית של המקום. עין פית, השוכן בעמק ירוק ומלא מעיינות, נחשב מסדרון אקולוגי חשוב ביותר עבור חיות הבר והצמחייה של צפון הארץ, ובו ניתן למצוא עצים נדירים, בוסתנים וחיות בר.

"ההחלטה נועדה לשמור על הטבע וגם להבטיח אימונים מיטביים ללוחמים", צילום: איתי כהן- ביטאון

את הודעת הביטול מסר לוועדה סא"ל אלכס שקליאר, רע"ן תו"פ (תשתיות ופריסה) בצה"ל, שאמר בדיון: "צה"ל מודיע על הפקת לקחים מהלחימה בעזה ומדייק את הצרכים המבצעיים שלו. כחלק מהפקת הלקחים, הוחלט על ידי הרמטכ"ל לבטל את התכנון להקמת מתחם אימונים בעין פית".

סא"ל שקליאר הוסיף כי "צה"ל צריך דברים אחרים, ולכן ההחלטה להסיט את התכנון למקום אחר נועדה לשמור על הטבע וגם להבטיח אימונים מיטביים ללוחמים. היה לנו תקציב והיתרי בנייה, ובכל זאת עשינו חישוב מחדש כדי לשמור על הטבע".

התושבים היו חלק מהמאבק

ראש המועצה האזורית גולן, אורי קלנר, שהיה שותף למאבק, בירך על החלטת הצבא: "אנחנו צריכים לומר שאפו לצה"ל שהיה קשוב ועשה את התיעדופים הנכונים כדי לשמור על הטבע. שאפו ענק".
קלנר הוסיף: "צריך לומר תודה למטה המאבק ולתושבים שהיו חלק בלתי נפרד מהמאבק, וליושב ראש הוועדה, ח"כ יצחק קרויזר, שהעלה את הנושא לסדר היום הציבורי והביא אותו לדיון".

"מקווים כי מעתה ייקחו בחשבון גם שיקולים סביבתיים". עין פית, צילום: לירון שפירא, החברה להגנת הטבע

את המאבק נגד התוכנית הובילו מטה המאבק הציבורי, רשות הטבע והגנים, המועצה האזורית גולן, המועצה המקומית עין קניא, ח"כ יצחק קרויזר וחברי הוועדה, אדם טבע ודין, צלמים חובבים ואוהבי טבע מכל רחבי הארץ.

כבר אתמול, עם פרסום ההחלטה, הודתה החברה להגנת הטבע לצה"ל על הצעד. בהודעה הרשמית נכתב: "החברה מודה לצה"ל על הדיאלוג, על הפתיחות לשקול מחדש את המהלך ועל המוכנות לקבל החלטה אמיצה לטובת הטבע והאדם. אנו מקווים כי מעתה, פעילות הוועדה למתקנים ביטחוניים תיקח בחשבון גם שיקולים סביבתיים, שקריטיים לעתיד של כולנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...