"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בארגוני הסביבה מזהירים לאחר סגירת החופים: "הזיהום עוד יחריף"
בעקבות התחזית לאירועי גשם עוצמתיים בחודשים הקרובים, דורשים באדם טבע ודין טיפול יסודי בתשתיות: "המדינה צריכה לייצר מעצורים למים הזורמים עוד לפני הערים במישור החוף"
זיהום בחופי הים בתל אביב, היום. צילום: יהושע יוסף

בארגוני הסביבה מזהירים לאחר סגירת החופים: "הזיהום עוד יחריף"

בעקבות התחזית לאירועי גשם עוצמתיים בחודשים הקרובים, דורשים באדם טבע ודין טיפול יסודי בתשתיות: "המדינה צריכה לייצר מעצורים למים הזורמים עוד לפני הערים במישור החוף"

אסף גולן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הזיהום הנרחבשל מי הים בתל אביב והרצליה הבוקר, בעקבות זרימת מי הגשמים דרך תעלות הניקווז, מתרחש בכל שנה עם הגשם הראשון וזאת כתוצאה מהרפש הרב המצטבר בתעלות לאורך חודשי הקיץ.

באדם אדם טבע ודין מזהירי מהשלכות עתידיות. "אחרי האסונות בנהריה ובשכונת התקווה חשבנו שהמדינה תתעורר ויינקטו האמצעים כנגד סכנת ההצפות, אבל כנראה חיי אדם גם הם לא מספיק חשובים אל מול ההוצאות הכספיות הנדרשות".

עוד הוסיפו בארגון כי "היום ירדו ארבע וחצי טיפות גשם במרכז וכבר נסגרו החופים של הרצליה ותל אביב בשל זיהום ים. הזיהום נגרם כי תעלות הניקוז מלוכלכות וככל הנראה סתומות מלכלוך הקיץ, ולכן המים שזרמו לים מזוהמים. העיריות יודעות שיש חובה בפעולות מנע של ניקיון המערכות באופן מיידי ושינוי מערכות הניקוז, אבל גם השנה זה לא קרה.

זפת בחופי תל אביב, צילום: יהושע יוסף

"כל זה כאשר רק אתמול פורסמה התחזית של השירות המטאורולוגי לקראת החורף, לפיה החורף יהיה עם גשמים מעטים אך חזקים מאוד. כלומר - ירד הרבה גשם בזמן קצר, או כמו שקוראים לזה אצלנו - המתכון הבטוח להצפות".

יעל דורי, ראש תחום תכנון באדם טבע ודין, הוסיפה וציינה כי "הגיע הזמן שהרשויות המקומיות יפסיקו להזרים את מי הנגר לים אלא יפנו אותם מזרחה וישתמשו במים שוב. כן המדינה צריכה לייצר מעצורים למים הזורמים עוד לפני הערים במישור החוף, וכך גם יימנעו ההצפות והזיהום שנגרם מהם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...