המשרד להגנת הסביבה הודיע אמש (חמישי) על אירוע זיהום מים בשטחי מפעל רותם אמפרט מקבוצת ICL, אירוע שנגרם כתוצאה מתשטיפים חמוצים שנמצאו על ידי היחידה הסביבתית נגב מזרחי (ירוחם, תמר וערד).
זרימת תשטיפים חומציים באזור מפעלי רותם אמפרט שבדרום \\ צילום: היחידה הסביבתית ערד, ירוחם תמר
לאור האירוע, הבוקר הגיעה השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, לעקוב מקרוב אחר פעולות המפעל לרבות הטיפול והשאיבה ולהתעדכן אודות פעולות המשרד להגנת הסביבה. אל השרה התלווה ראש עיריית דימונה בני ביטון ומנהל מחוז דרום של המשרד אמיר זלצברג.
מקור התשטיפים הינו במי גשם שירדו על הר הפוספוגבס לפני מספר ימים, סחפו מזהמים מהר הפוספוגבס וזרמו לשטחי כרייה נטושים. בסיור נראה כי מרבית התשטיפים כבר נשאבו על ידי המפעל אך עדיין נותרו כמויות של שפכים באיזור נרחב בשטח.
השרה סילמן הבהירה למפעל כי עליהם להמשיך לשאוב ולטפל בכל התשטיפים וכמו כן, לבצע איטום ושיקום של הר הפוספוגבס היבש בכדי למנוע אירועים חוזרים וקשים מסוג זה.
כפי שפורסם גם אתמול, המשרד להגנת הסביבה רואה בחומרה את הזיהום שנגרם ויבחן לעומק את הסיבות והמקורות לזיהום ובמידת הצורך יפעיל סמכויות אכיפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
