"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
תיעוד

האזהרות התממשו: מצוק קרס בבית חנקין, ללא נפגעים

החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון התריעה על סכנת קריסת המצוקים גם בחודשי הקיץ וקראה לציבור להיות ערני

,עודכן
0השמעה
המצוק קרס (ארכיון). צילום: מעגן

חלק ממצוק קרס אתמול (רביעי) בחוף בבית חנקין שבחדרה, ללא נפגעים. בתיעוד ניתן לראות את קריסת המצוק, זאת לאחר שבתחילת השבוע ולקראת הקיץ והגידול במספר המתרחצים בחופים, קראה החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון לנהוג בזהירות ובאחריות באזורים הסמוכים למצוק החופי - כיוון שגם בקיץ עלולות להתרחש קריסות.

אתמול, בפעם השנייה בשבועיים האחרונים, קרס חלק מהמצוק בבית חנקין ורק בנס לא נפגעו מתרחצים. קריסות אלו באו לאחר הקריסה בטיילת לאורך מצוק נתניה בחודש שעבר.

תיעוד: מצוק קרס בבית חנקין קרדיט: אייל לרמן

עקב הקריסה הראשונה שאירעה בשבוע שעבר, החברה הממשלתית פנתה בתחילת השבוע במכתב לעיריית חדרה בדרישה לטפל מיידית בקידום אחריותם להגנות הבטיחות הנדרשות ולמנכ"ל משרד הפנים ולוועדות התכנון לקדם ולתקצב את ייצוב המצוק מאחר והמצוק נמצא בסכנת קריסה מיידית.

מכתב ההתראה שיצא השבוע הינו המשך למכתב התראה ודו"ח הנדסי שנשלח לפני כשנתיים ב-28 ליולי 2021, במסגרתו הובהר לעיריית חדרה מסוכנתו הרבה של מצוק בית חנקין. יתרה מכך, לפני כשנתיים הוגדר על ידי החברה הממשלתית להגנות המצוקים אזור זה כמצוק מסוכן הדורש טיפול מיידי וזאת לאחר קבלת דו"ח הנדסי של יועץ קרקע. עיריית חדרה פעלה בעניין במהירות, סגרה את המסעדה בראש המצוק וקידמה תכנית בטיחות לדרך הגישה החופית.

אילן לביא, החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון, אמר כי קריסת חלקים במצוק אינו תרחיש אפוקליטי אלא סכנה מיידית המחייבת מחד טיפול בהגנה על המצוק ומאידך נקיטת צעדי מניעה וזהירות על ידי הרשויות המקומיות וציבור המתרחצים."הקריסה אתמול הסתיימה בנס ללא נפגעים ונדרשים כרגע צעדים מיידים לשיפור בטיחות המתרחצים בחוף - הדבר בנפשנו. ברמה הלאומית יש לקדם את נושא יציבות מצוקי החוף לאור הצורך הדחוף והמיידי על ידי הגדלת התקציבים ופישוט הרגולציה לטיפול באתגר זאת ולנוכח חומרת הסכנה ולאור עליית מפלס ועוצמת הים שעוד יחמירו את המצב".

יש לציין כי עיריית חדרה החלה אתמול בפעולות מיידיות לסגירת החוף בפני מתרחצים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר