דיפלומטיה ירוקה: ישראל וקניה חתמו על הסכם שיתוף פעולה בתחום איכות הסביבה

ההסכם נחתם היום על ידי השרה להגנת הסביבה ושר החוץ הקנייתי, במעמד רה"מ נתניהו ונשיא קניה • "שיתוף הפעולה עם קניה עתיד לסייע לחברות קלינטק ישראליות פורצות דרך, ולתרום רבות לשתי המדינות", אמרה השרה סילמן במעמד החתימה

חתימת ההסכם. צילום: המשרד להגנת הסביבה

היערכות לשינוי אקלים ומניעת זיהום: השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, חתמה היום (שלישי) יחד עם שר החוץ של קניה, אלפרד נגאנגה מוטואה, על הצהרת כוונות לקידום שיתוף פעולה בין המדינות בתחומי הגנת הסביבה. ההצהרה נחתמה במעמד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ונשיא קניה, וויליאם רוטו, במסגרת ביקורו של הנשיא בישראל.

שיתוף הפעולה בין המדינות צפוי להתפרש על מגוון תחומים, בין היתר: היערכות לשינוי אקלים, ניהול פסולת, מגוון ביולוגי, מניעת זיהום מים ואוויר, סביבה ימית ועוד. כחלק משיתוף הפעולה בין המדינות צפויים לצאת לדרך פרויקטים משותפים, דוגמת משלחות הדדיות וחילופי ידע.

מעמד החתימה, צילום: המשרד להגנת הסביבה

המהלך צפוי לתמוך בפעילות עסקית בשתי המדינות, ובמיוחד בתחום הקלינטק, שבו לחברות הישראליות, על פי הודעת המשרד, יש פוטנציאל רב לקידום עסקיהם באפריקה בכלל, ובקניה בפרט. 

השרה עידית סילמן אמרה במעמד החתימה: "אנחנו ממשיכים להרחיב את שיתופי הפעולה של ישראל עם מדינות נוספות בעולם בתחומי הסביבה הרבים. משבר האקלים, טיפול בפסולת, זיהומי מים וקרקע ונושאים נוספים חשובים לבריאות הציבור ולסביבה, ויש לנו הרבה מה לתרום ומה ללמוד ממדינות רבות בעולם. שיתוף הפעולה עם קניה עתיד לסייע לחברות קלינטק ישראליות פורצות דרך, ולתרום רבות לשתי המדינות"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר