"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לקראת הועידה בדובאי: הממשלה אישרה את הקמת קבינט הסביבה והאקלים

"ההיערכות למשבר האקלים מהווה נושא דגל אותו מוביל המשרד להגנת הסביבה בממשלה" •"החלטה זו הגיעה לאור דו"ח ה- Ippc האחרון ששיקף את הכיוון אליו צועד העולם ומחייב גם את ישראל לצעדי מדיניות

,עודכן
0השמעה
שיתוף פעולה בינלאומי בנושא האקלים, מדבריות דובאי (להמחשה), צילום: Getty Images

השרה להגנת הסביבה עידית סילמן מביאה לאישור הממשלה החלטהלהקמת ועדת שרים ייחודית לענייני סביבה ואקלים בראשותה. "משבר האקלים הוא נושא ליבה משמעותי לממשלה, הקמת הוועדה היא שלב נוסף בדרך לחוק אקלים לישראל.

השרה להגנת הסביבה,עידית סילמןמסרה: "ההיערכות למשבר האקלים מהווה נושא דגל אותו מוביל המשרד להגנת הסביבה בממשלה לקראת ועידת האקלים בדובאי. החלטה זו הגיעה לאור דו"ח ה- Ippc האחרון ששיקף את הכיוון אליו צועד העולם ומחייב גם את ישראל לצעדי מדיניות ולכן אנו מובילים לעבודה משותפת של הממשלה במסגרת ועדת שרים לענייני סביבה ואקלים, שתייצר מסגרת ארגונית אפקטיבית שתגשר על פערים בין משרדי הממשלה.

המטרה של כל משרדי הממשלה צריכה להיות קידום ההיערכות למשבר האקלים וקידום ישראל להפחתות המתבקשות בפליטות פחמן ועמידה ביעדים. "אני מודה לראש הממשלה על התמיכה החשובה בצעד זה, בדרך לחקיקת חוק אקלים ישראלי"

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן תעמוד בראש הועדה,צילום: יוסי זליגר

נושא הקמת קבינט אקלימי זה, הוא אחד מהסעיפים בחוק האקלים שהמשרד להגנת הסביבה מקדם את חקיקתו. החלטות מדיניות בענייני סביבה ואקלים, כמו גם יישום שלהן, ובכלל זה יישום התוכניות הלאומיות המטילות חובות על משרדי הממשלה לפעול בתחומי אחריותם מחייבים שיתוף פעולה ותיאום ממשלתי.

על כן, בכוונת המשרד להגנת הסביבה להקים ועדת שרים לענייני סביבה ואקלים, אשר תשמש כמסגרת תיאום בין כלל הגורמים שפעילותם נוגעת לנושאים אלה בכדי לטייב את פעולותיה של הממשלה בכל הנוגע להשלכות שיש לנושאים אלה על המשק, החברה והסביבה בישראל. בכוחה של ועדת שרים זו לגשר על פערים בין עמדות משרדי הממשלה.

הרכב ועדת השרים: השרה להגנת הסביבה: יו"ר הוועדה, שר האוצר, שר האנרגיה והתשתיות; שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, שר החקלאות ופיתוח הכפר, שר הכלכלה והתעשייה, שר הפנים;,שר הבינוי והשיכון, שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, ושר הבריאות. ראש המטה לביטחון לאומי יהיה מוזמן באופן קבוע לוועדה, ומנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, גיא סמט יהיה הממונה על מעקב אחר ביצוע החלטות ועדת השרים.

סמכויות ועדת השרים יהיו לעסוק בתיאום בין משרדי הממשלה בכל הנוגע לפעולות להגנת הסביבה ומניעת מפגעים, לרבות הטיפול בחומרים מסוכנים וכן בכל הכרוך בנושא היערכות לשינויי אקלים. בנוסף, הועדה תהיה אחראית לדון ולעקוב אחר התוכניות הלאומיות להיערכות והסתגלות לשינויי אקלים שאותן נדרשים משרדי הממשלה להכין מכוח החלטות הממשלה שהעביר המשרד להגנת הסביבה בנושא זה ולוחות הזמנים שהציב, וכן לעקוב אחר יישום המחויבויות הבין-לאומיות הנגזרות מאמנת האקלים של האו"ם, מההחלטות ומההסכמים מכוחה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר