"החוויה הייתה מזעזעת": הצוללנים נדהמו מרמת הלכלוך בים סוף

אחות חדר הניתוח בבית החולים בילינסון השתתפה בצלילה לניקוי ים סוף במסגרת שת"פ ישראלי-מצרי-ירדני לניקוי ושמירה על הים • "הוצאנו מהים המון זבל", סיפרה לאחר הצלילה

מדובר במיזם ירוק חוצה מדינות , צילום: ענת שמואלי

אחות חדר הניתוח בבית החולים בילינסון תום דמרי בת ה-34 השתתפה בשבת האחרונה בצלילה לניקוי ים סוף במסגרת שת"פ ישראלי-מצרי-ירדני לניקוי ושמירה על הים.

מדובר במיזם ירוק חוצה מדינות שמראה כי ייתכן והדרך למזרח תיכון חדש עוברת דרך הנושא הסביבתי. אנו שוחחנו עם תום, על הצלילה ועל התחושות שלה בעקבות האירוע. "אני צללתי יחד עם ארבעה ישראלים נוספים ו-15 ירדנים בעקבה כדי לנקות שם את הים. הירדנים יצאו מגדרם לארח אותנו והיחס היה מיוחד. כמונו הייתה קבוצה נוספת שצללה בסיני וקבוצה נוספת שצללה באילת", מספרת תום שמציינת כי "הצלילה עצמה הייתה חוויה מזעזעת מבחינת מצב הים. היו ממש הררים של זבל, בקבוקים, ניירות סיגריות, היה המון לכלוך והוצאנו מהים המון זבל".

מצריך ניקיון. חוף בישראל // צילום: גדעון מרקוביץ',

איך הגעת לצלילה?

אני צוללת כבר מעל 10 שנים. את כוכב הצלילה הראשון שלי קיבלתי במקסיקו. אני צוללת לפחות פעם בחודש או באילת או בחו"ל. זאת כמובן בנוסף לעבודה המרכזית שלי כאחות חדר ניתוח. אל הפרויקט הזה הגעתי כיון שהשתתפתי בפסטיבל צלילה באילת, שם במסגרת הפסטיבל עלה הפרויקט הזה ואני נבחרתי לנסוע לעקבה. מה שמיוחד בפרויקט הנוכחי הוא שיתוף הפעולה חוצה המדינות של ישראל, מצרים וירדן כשיש לקוות כי בעתיד המדינה הרביעית שיש לה חופים בים סוף, ממלכת סעודיה, תצטרף גם כן אל היוזמה המבורכת הזו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר