"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
יום המורה: הכל נשאר בבית הספר
בתיכון בית וגן בבת ים מדובר בכמעט יום המשפחה • יועצת בית הספר, אסנת כהן: "בצוות שלי יש מורות שלימדו אותי, וגם כאלה שהיו תלמידותיי"
לירן דיין (מימין), אסנת כהן (שנייה משמאל) ועמיתותיהן // צילום: יהושע יוסף

יום המורה: הכל נשאר בבית הספר

בתיכון בית וגן בבת ים מדובר בכמעט יום המשפחה • יועצת בית הספר, אסנת כהן: "בצוות שלי יש מורות שלימדו אותי, וגם כאלה שהיו תלמידותיי"

נועם (דבול) דביר
, עודכן

המורה של המורה שלי:היום יצוין בישראליום המורה, שתפקידו להוקיר ולהביע הערכה לעובדי ההוראה בישראל. אלא שבתיכון לבנות בית וגן (דרכא) בבת ים המורות הוותיקות מקבלות בכל יום תזכורת לעבודה שעשו - הבוגרות שלהן חזרו ללמד בבית הספר.

כיום מלמדות בבית הספר 53 מורות, 13 מתוכן היו בעבר תלמידות בבית הספר בעבר וכיום הן מלמדות זו לצד זו במגוון תחומים. נוסף עליהן, שלוש תלמידות לשעבר שסיימו שירות לאומי משמשות מתרגלות.

יועצת בית הספר, אסנת כהן (43), היא בכלל דור שנילמעגל ההוראההפנימי: פרט לכך שהיתה מחנכת של ארבע עובדות הוראה שמלמדות כיום בבית הספר, היא עצמה היתה תלמידה בבית הספר. "בצוות שלי יש מורות שהיו מורות שלי, ולצידן גם יש לי מורות שהיו תלמידות שלי", היא מספרת בהתרגשות, "זו הרגשה של משפחה, העבודה והחיים מתערבבים: מקום עבודה הוא מקום שמכירים את המשפחה, המורות שעובדות בו ושהיו מחנכות שלי מכירות את ההורים שלי, הן היו פוגשות אותן ביום הורים. זו חוויה נהדרת ובעיקר מעצימה".

"תקראי לי בשמי"

כהן הייתה המורה להיסטוריה של לירן דיין (34) מבת ים, היום מחנכת כיתה ז' ומורה למתמטיקה. דיין למדה בבית הספר כשהיתה בחטיבה ובתיכון במשך שש שנים, וכאמור גם חזרה אליו. "ארבע המחנכות שלי - אורית, מרגלית, תמי וגלית - עדיין מלמדות בבית הספר. פרט להן גם מורות מקצועיות, כגון אסנת, רויטל וגלית, שלימדו אותי, חולקות איתי שולחן בחדר המורים. בשנה הראשונה שהגעתי לבית הספר היה לי קשה. עד אז הייתי רגילה לקרוא להן 'המורה' מתוך כבוד ולא בשמן, גם אם הייתי רואה אותן ברחוב או באירועים. פתאום הן הפכו להיות קולגות שלי, מורות מקצועיות שמלמדות את התלמידים שלי, עד שאחת מהן העירה לי ואמרה לי: 'אני כבר לא המורה שלך, את יכולה לקרוא לי בשם שלי'".

על יום המורה אמרה דיין: "כשאני הייתי תלמידה זה לא היה, ואני חושבת שזה יום הוקרה נחמד. כל השנה אנחנו בטירוף של עבודה ועשייה. את נותנת את הנשמה, והתגמול זה הקשר עם התלמידות. עכשיו נותנים לזה מקום של כבוד".

את יום המורה יציינו במוסדות חינוך רבים בכל רחבי הארץ, והוא יכלול הפתעות ופינוקים של התלמידים והוריהם למורים, דוגמת ארוחת בוקר בחדר המורים או משלוח פרחים ומכתבי תודה. בתיכון בית וגן אולי ישקלו לסווג אותו כאירוע משפחתי.

היא המורה לירן דיין: "בהתחלה היה לי קשה כי נהגתי לקרוא לה 'המורה', ופתאום אנחנו קולגות"

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...