פתיחת הסימסטר תידחה. האוניברסיטה העברית // צילום: אורן בן חקון

לימודים מקוונים באוניברסיטאות

המערכת האקדמית מאמצת מודל לימוד חדש כדי להתמודד עם התפשטות הנגיף בארץ • יו"ר התאחדות הסטודנטים: "מגבים ההחלטות, אבל לא נאפשר ביטול הסמסטר"

סוגרים את האוניברסיטאות, יעברו ללמידה מרחוק: ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע אתמול כי לצד בתי הספר ייסגרו גם האוניברסיטאות. המוסדות להשכלה גבוהה הודיעו אתמול כי לא יתקיימו לימודים ובחלק מהמוסדות גם לא יתקיימו מבחנים של מועדי ב' שמתרחשים בימים אלה.

במוסדות להשכלה גבוהה לומדים כ-300 אלף סטודנטים, בכ-60 מוסדות. באוניברסיטת חיפה – בה לומדים כ-17,600 סטודנטים, הודיעו כי לא יתקיימו לימודים או מבחנים. הודעה לגבי השבוע הבא תועבר לסטודנטים ולסגל. באוניברסיטה העברית בירושלים, שבה לומדים 24 אלף סטודנטים, דחו את פתיחת הסמסטר שהיה אמור להתחיל ביום ראשון הקרוב. במקום זה, הלימודים יחלו ביום ראשון ה- 22 במרץ וגם אז, הקורסים יתקיימו באמצעות הוראה מרחוק.

פתיחת הסימסטר תידחה. האוניברסיטה העברית // צילום: אורן בן חקון
פתיחת הסימסטר תידחה. האוניברסיטה העברית // צילום: אורן בן חקון

גם באוניברסיטת בר-אילן, בה לומדים 17,000 סטודנטים, כל הקורסים הפרונטליים יעברו להוראה מקוונת, ומבחנים לא יתקיימו בשלב זה.  אוניברסיטת בן-גוריון בנגב עוברת ללימודים באופן מקוון בלבד. משמעות הדבר היא שכל ההרצאות שנערכו בכיתות יתקיימו בהוראה מרחוק בלבד עד להודעה חדשה.

שלומי יחיאב, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית: "התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית מגבה את החלטות ראש הממשלה ושר הבריאות. לצד זאת, לא ניתן שאלו יובילו לביטול הסמסטר, לכן אנחנו פועלים מול המל"ג והמוסדות האקדמיים להגדרת הנחיות ארציות ששומרות על זכויות הסטודנטים ודוחפים למעבר מלא ללמידה מקוונת. ברגעי משבר לאומיים אלו, ניקח צעד קדימה ונתן כתף בכל זירה שבה נדרש בכדי למנוע את התפשטות הנגיף ולסייע לאוכלוסיות שיזדקקו לכך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...