אוניברסיטת בר-אילן חייבה סטודנטים לשלם 500 שקלים עבור אבטחה - אף על פי שכל הקורסים שלהם נלמדים מרחוק.
בשנה האחרונה היו נתונות האוניברסיטאות לביקורת רבה על החלטתן בתקופת הקורונה להמשיך לגבות מהסטודנטים תשלומים על תחזוקת הקמפוס, בעוד כל הלימודים נערכו מרחוק. אלא שכעת נראה שבאוניברסיטת בר-אילן לא מסתפקים בזאת - ומחייבים בסכום של 500 שקלים גם סטודנטים שכל הקורסים שלהם מקוונים.
כך, למשל, במקרה של מיכל (שם בדוי), שלה נותרו שני קורסים שאותם היא לומדת בצורה מקוונת - מתעקשים בבר-אילן לגבות 500 שקלים דמי אבטחה, הגם שהיא כלל לא תגיע לקמפוס השנה. "זה פשוט אבסורד", היא אומרת, "פניתי והסברתי שזה לא נראה לי הגיוני לגבות מאות שקלים ללא סיבה - אבל אין עם מי לדבר. פשוט אומרים לך 'ככה זה'. מחפשים דרכים להוציא עוד כסף מסטודנטים באופן חד-צדדי".
"לא נגבה בנפרד"
מאוניברסיטת בר-אילן נמסר בתגובה: "כל סטודנט שנרשם ללימודים בקמפוס מחויב בתשלום דמי אבטחה, מכיוון שגם סטודנט שלומד באופן מקוון (מקרים נדירים) רשאי להשתמש בשירותי הקמפוס. אין לנו כאוניברסיטה אפשרות לגבות באופן דיפרנציאלי את עלות האבטחה. יתר על כן, בשנים האחרונות התשלום של הסטודנטים אינו מכסה את סך העלויות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו