משרד החינוך מבהיר: "תוצאת בדיקת אנטיגן אינה תנאי כניסה לביה"ס"

המשרד אמר אתמול כי בדיקת אנטיגן מהירה לא תהווה קריטריון - אך בהודעה שיצאה לאחר כינוס הקבינט, נכתב כי תלמידים עד גיל 12 יידרשו להציג על כך אישור מההורים • בפועל: נושא זה אינו מצוי בסמכות מנהלי מוסדות החינוך - ודורש חקיקה • במקביל הניסיון למצוא פתרון ל־37 אלף עובדי הוראה שטרם התחסנו ממשיך

בניין משרד החינוך, צילום: אורן בן חקון

הבלבול וההבהרה: משרד החינוך הבהיר אתמול כי בדיקת אנטיגן מהירה לא תשמש תנאי לכניסת תלמידים לבתי הספר ולגני הילדים ב־1.9.

נזכיר, בכוונת המשרד לחלק להורים 1.9 מיליון בדיקות אנטיגן מהירות, שאותן יאספו מבתי הספר בתחילת השבוע הבא כדי שיעשו לתלמידים את הבדיקה בבית ולא ישלחו אותם חולים - במטרה ליצור אי ירוק בגנים ובבתי הספר.

בין היתר נוצר הבלבול בעקבות ההודעה שיצאה לאחר כינוס קבינט הקורונה, ושבה נכתב כי ביום פתיחת שנת הלימודים, התלמידים עד גיל 12 יידרשו להציג בכניסה לבתי הספר אישור הורים לביצוע בדיקת אנטיגן שתוצאתה שלילית.

כאמור, אתמול יצאה הודעת הבהרה ולפיה כניסת התלמידים לבתי הספר ולגני הילדים ביום רביעי הבא, ב־1 בספטמבר, תתבצע בהתאם לחוק לימוד חובה, אשר מחייב את כניסת התלמידים למסגרות החינוך. בתוך כך, נושא זה אינו מצוי בסמכות מנהלי מוסדות החינוך או משרד החינוך מכיוון שהוא מעוגן בחקיקה.

במשרד הוסיפו כי "ההורים הם שותפים משמעותיים במאמץ הלאומי להחזרת תלמידי ישראל לבתי הספר ולגנים, ולכן אנו שבים וקוראים להם לשתף פעולה בביצוע כל הצעדים הנדרשים לקראת החזרה ללימודים, ובהם הבדיקות המהירות במהלך הימים שני ושלישי בשבוע הבא".

משרד החינוך למורים: "תתחסנו ותיבדקו - או שתתרחקו"

ניסיון למצוא פתרון ל־37 אלף עובדי הוראה שטרם התחסנו ממשיך. לאחר האישור בקבינט, הפיץ אתמול משרד החינוך מתווה על האופן שבו אמורה להתנהל שנת הלימודים. הבשורה החדשה ביחס לשנה הקודמת היא התו הירוק לצוותים החינוכיים.

בקובץ שהפיץ משרד החינוך, הוא התייחס לכ־37,000 אנשי צוות חינוך שלא התחסנו ולא ביצעו בדיקות: "בהתאם להחלטת הקבינט, הם לא יוכלו להיכנס אל הגן או אל בית הספר ללא תו ירוק או תוצאת בדיקה שלילית מ־48 השעות האחרונות".

על השאלה מי יממן את בדיקות הקורונה של צוותי חינוך שאינם מעוניינים להתחסן, ציינו במשרד החינוך כי טרם התקבלה החלטה בנושא וכי סוגיית מימון הבדיקות מצויה בדיון מול משרדי הממשלה הרלוונטיים.

פחות משבוע לפני פתיחת שנת הלימודים, יש דברים שעדיין לא סגורים, לא ידוע עדיין למי יצטרכו להציג מנהלי בתי הספר ומנהלי גני הילדים את התו הירוק או את תוצאות הבדיקה השלילית.

נוסף על כך, לפי משרד החינוך אין אפשרות למנוע כניסה של תלמידים לא מחוסנים לבית הספר, בתנאי שלא היו במגע עם מאומת לקורונה במהלך 14 הימים האחרונים. הבעיה היא שתלמיד נחשב למחוסן כשבוע ממועד החיסון השני, בהתאם לנוהלי משרד הבריאות. המשמעות היא שעשרות אלפי תלמידים לא יפתחו את שנת הלימודים בכיתות אלא בלמידה מרחוק.

באשר לבדיקות האנטיגן עבור היום הראשון, מדובר בטופס ההצהרה של ההורים, שבו הם מצהירים כי ערכו בדיקה לילדיהם וכי תוצאות הבדיקה מעידות שאינם מאומתים לקורונה. במקרה הזה יצטרכו להציג את הטופס בפני הגורם שיוסמך לכך מטעם בית הספר - אלא שנאמני הקורונה שאמורים לעשות זאת עדיין לא גויסו.

נזכיר, כמו בשנת הלימודים הקודמת, כי כל תלמידי מערכת החינוך מכיתה א' ומעלה יצטרכו לעטות מסיכות בכיתה או במבנה סגור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר