המחלוקות בקבינט הקורונה צפות ויוצאות אל מחוץ לדלתות הישיבה. שותפים בקבינט הטיחו היום (רביעי) ביקורת קשה בשרת החינוך יפעת שאשא ביטון. אחד מאנשי הקבינט אמר ל"ישראל היום" כי "נראה שהיא עסוקה כל הזמן בלהציף עמדה לעומתית נגד משרד הבריאות. אפשר לעשות דיון ענייני ולהקשות על גורמי המקצוע, לשאול ולרדת לעומק, אבל התחושה היא ששרת החינוך באה לדיונים כשהיא מקובעת בדעה שדומה מאד לדעות שאנחנו שומעים אצל מכחישי קורונה".
לדבריו: "לדוגמה, אין בעיה לבקש נתונים ממשרד הבריאות, אבל יש בעיה להחליט שתלמידים לא יתחסנו נגד קורונה בבתי הספר. מה הבעיה בזה? תלמידים הרי מתחסנים בבתי ספר במשך שנים. הפתרון היחיד נגד התפשטות הקורונה הוא החיסונים אז איזו סיבה יש להקשות בעניין הזה? יש תחושה ממנה שהיא מנסה להקטין את התפשטות המחלה, יש בזה מסר ציבורי בעייתי מאוד".
משרת החינוך נמסר כי: "הקמפיין חסר התקדים, התדרוכים וההשמצות שמתנהלים נגדי בימים האחרונים לא ירתיעו אותי. הציבור צריך להיות מוטרד מכך שכל מי שמציג גישה אחרת למאבק בקורונה מיד מתויג כמכחיש המגיפה. לשמחתי, מומחים ושרים רבים שותפים לתפיסתי שצריך לחיות לצד הקורונה. הגענו למצב אבסורדי, כל בעיות הבריאות במדינת ישראל נעלמו ונותר לעסוק אך ורק בחיסון הילדים במהלך שעות הלימודים בספטמבר".
עוד נאמר כי "עד פתיחת שנת הלימודים למשרד הבריאות יש 35 ימים בהם הוא יכול להתמקד בקמפיינים של הסברה ועידוד חיסונים ולבצע את מדיניותו, במקום לעסוק בקמפיין השמצות והכפשות. כולנו יודעים שימי הלימוד בספטמבר מועטים, בשל חגי תשרי והחופשות, לכן לא מהם תגיע הישועה. אני אמשיך לראות לנגד עיני את מערכת החינוך, צוותי ההוראה והתלמידים על בריאותם הנפשית, החברתית והגופנית כפי שעשיתי עד היום. קל לזרוע היסטריה. חשוב יותר לראות את טובתו של הציבור".
גורמים בתקוה חדשה הגיבו גם כן למתקפות בתקשורת נגד שרת החינוך מצד שרים בממשלה: ״ההתקפות משוללות הרסן על שרת החינוך עברו את גבול הטעם הטוב. יש לגנות ולהוקיע את המתקפות הפחדניות האלו, ולעסוק בעצם העניין. מומחים מכל הארץ, ובכללם פרופ' גבי ברבש הביעו את תמיכתם במתווה פתיחת שנת הלימודים שהציגה שרת החינוך ד"ר יפעת שאשא ביטון. המתווה סוכם גם עם משרד הבריאות והוצג לראש הממשלה״.
במקביל מסר לפני שעה קלה ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה ילדים בשיבא ומ"מ יו"ר הר"י: "ראש הממשלה, נפתלי בנט, עשה סוף להסתה נגד אנשי המקצוע במשרד הבריאות. הם העוגן המקצועי שלך לניהול המגיפה ואינך יכול לשתוק כאשר יום אחר יום עושים לשליחי הציבור המצוינים הללו דה לגיטימציה. ההשתלחות הפוגענית של 'גורמים בקבינט' באנשי המקצוע של משרד הבריאות חייבת להיפסק. אוצר המילים לא משתנה ("מטורללים"), כנראה שגם הגורם הבכיר לא. אנא עשה לזה סוף".
חילופי המהלומות האלה מגיעים על רקע חוסר ההסכמה השורר בין משרד הבריאות ומשרד החינוך בכל הנוגע למתווה פתיחת שנת הלימודים וחיסוני הילדים בבתי הספר. המתיחות הגיעה לשיאה לאחר שאתמול נחשף במהדורת החדשות בערוץ 13 כי בכירים בקבינט הקורונה תקפו את ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, לאחר שהתנגדה לדרישת משרד החינוך לקצר את ימי הבידוד ל-48 שעות. לפי הפרסום, הבכירים טענו כי אלרעי-פרייס "מתנהגת כמו מטורללת. היא תמיד צורחת, וכשמבקשים ממנה לספק נתונים - היא מגמגמת ומתחמקת. אין נתונים מאחורי ההיסטריה שלה".
רה"מ בנט ושר הבריאות הורוביץ גיבו הבוקר את אלרעי-פרייס ויצאו נגד המתקפות שהופנו כלפיה. בנט מסר כי "ד"ר שרון אלרועי פרייס היא משרתת ציבור מסורה ומקצועית, שעובדת לילות כימים למען בריאותם של אזרחי ישראל. היא פועלת בענייניות ובאחריות, ומסייעת לנו להוביל את ההתמודדות עם המגפה. המתקפה האישית נגדה אינה ראויה ואינה מקובלת. לשרון יש גיבוי מלא לפעילותה". שר הבריאות טען כי "המתקפה האישית על ד"ר שרון אלרעי-פרייס היא לא רק שקרית, אלא פשוט מגעילה. אני שמח שגם ראש הממשלה הבהיר בצורה ברורה: שרון היא משרתת ציבור מצטיינת, שעובדת לילות כימים למען הבריאות של כולנו. היא מקבלת את מלוא הגיבוי ממני וממשרד הבריאות, וכך ימשך. ואגב, על גבר לא היו מדברים ככה."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו