סערה באור עקיבא: מורה ערבייה דרשה מהתלמידים להסביר "למה הם שונאים ערבים"

לטענת אחת האימהות בכיתה: "הילדים חזרו הביתה, סיפרו מה היה בכיתה והזדעזענו" • הילדים שהצביעו נדרשו להגיע אל הלוח ולהסביר מדוע הם שונאים ערבים • משרד החינוך: "לאור חומרת הטענות ועד למיצוי הבדיקה, המורה לא תלמד בכיתה"

ילד בכיתה ריקה (אילוסטרציה) | צילום: עמי שומן
[object Object]

הרוחות בבית ספר יסודי, של המגזר הממלכתי-עברי באור עקיבא סוערות לאחר שלטענת הורים לתלמידים בכיתה ג', מורה לאנגלית ומולדת ששייכת למגזר הערבי ניהלה עם הילדים שיח על בנושא ערבים מוסלמים. ההורים טוענים כי הילדים אולצו להסביר למה הם שונאים ערבים והם משביתים חלקית את הלימודים - ומאיימים בהשבתה כוללת. ל"היום" כי הוחלט שהיא לא תלמד יותר בכיתה.

עיריית אור עקיבא | צילום: מישל דוט קום

יש לציין כי קיימים הבדלי גרסאות בין מה שטוענים ההורים לבין מה שטוענת המורה ומשרד החינוך באשר למה שהתרחש בכיתה, אך הסיפור ממחיש את המתח במערכת החינוך כאשר מורה ממגזר ערבי נכנס ללמד בבתי ספר של החינוך הממלכתי-עברי.

ביום שלישי האחרון המורה, המשתייכת למגזר הערבי לימדה תלמידים מכיתה ג'. השיעור עסק סביב העיר ירושלים והמורה הסבירה שחיים בה שלוש דתות: יהודים, מוסלמים ונוצרים. הילדים שאלו מה לגבי ערבים, והמורה הסבירה שיש ערבים מוסלמים וערבים נוצרים.

"מי שונא ערבים?"

אז, כך על פי גורמים טען אחד הילדים "אני שונא ערבים-מוסלמים". בשלב הזה, המורה, מורה צעירה במערכת פיתחה שיח עם התלמידים והראתה להם תמונות שלה ושל משפחתה כדי להראות שיש דמיון גדול בין הציבורים. בשלב מסוים, כך לטענת ההורים המורה שאלה "מי שונא ערבים?" והילדים שהצביעו נדרשו להגיע אל הלוח ולהסביר מדוע הם שונאים ערבים. כאן טוענים במשרד החינוך שנעשתה טעות בשיקול הדעת, אלא שעבור הורים מדובר ב"משפט שדה" שעברו התלמידים, רק בכיתה ג'.

לטענת אחת האימהות בכיתה: "הילדים חזרו הביתה, סיפרו מה היה בכיתה והזדעזענו, פנינו לבית הספר שאמר שהמורה תלמד בליווי של מורה נוספת. לאחר הסיפור הזה הגיעו עדויות על התנהלות לא תקינה בכיתה שכוללת גם צעקות ועוד - ואנחנו דורשים את השעייתה של המורה עד לבירור המקרה לאחר החג - דבר שבמשרד החינוך מסרבים לו".

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "המקרה כפי שהוא מתואר בפנייה חמור ביותר, והפיקוח המחוזי מקיים בירור יסודי ומקיף של נסיבותיו. במקביל, הפיקוח והנהלת בית הספר מלווים את הכיתה ומקיימים שיח רציף וישיר עם ההורים. לאור חומרת הטענות ועד למיצוי הבדיקה, המורה לא תלמד בכיתה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...