יו”ר ועדת החינוך, ח”כ צבי סוכות, קיים היום (חמישי) סיור פתע בבית הספר "נור אלהודא" בשועפט, במסגרת סדרת סיורי הפיקוח שמובילה ועדת החינוך במזרח ירושלים ובמערכת החינוך הערבית.
במהלך הביקור התעמת ח"כ סוכות עם מנהל בית הספר, חמזה קייסי, והציג לו תיעוד שלו מתרים כסף לעמותה של חמאס. בעקבות הצגת התיעוד, לטענת סוכות, ברח המנהל לתוך שטח בית הספר.
הביקור מגיע בעקבות חשיפת נתונים ומסמכים מהם עולה כי בית הספר קשור לעמותת "אמסח דמעת אליתים", המנוהלת על ידי גורמים המשוייכים לעמותת "זקאת אל קודס", שהוכרה על ידי בית המשפט כעמותה המזוהה עם חמאס ונמצאת בהליכי פירוק.
עוד נחשף בנתונים כי מנהל בית הספר, חמזה קייסי, משמש במקביל בתפקידים בעמותות הקשורות לגורמים אלו, ואף הופיע בפרסומים בהם הודה לארגונים שהוכרזו בישראל כגופים אסורים בשל קשריהם לחמאס על סיוע כספי שהועבר לטובת פעילות המוסד.
עוד נטען כי המבנה שבו פועל בית הספר הוקם באמצעות תרומות שגויסו על ידי גורמים המזוהים עם חמאס, וכי בטקס חנוכת המבנה השתתפו דמויות ציבוריות שעוררו בעבר מחלוקות קשות בשל התבטאויות התומכות בטרור.
ח”כ סוכות אמר במהלך הסיור: "אין אקס טריטוריה במדינת ישראל, לא ניתן יד לטרור ולא נאפשר מצב שבו מוסדות חינוך בירושלים פועלים בחסות, במימון או בהשפעה של גורמים המזוהים עם חמאס. מי שחושב שאפשר להקים מוסדות באמצעות כספי חמאס, להכניס אידיאולוגיה קיצונית למערכת החינוך וליהנות במקביל מהכרה או מתקציבים של מדינת ישראל - טועה. ילד שגדל בבית ספר של חמאס הוא המחבל של העתיד".
בסיום הסיור הודיע סוכות כי יפנה לגורמי משרד החינוך והביטחון בדרישה לבחון את כלל ההתקשרויות וההיכרות הנוגעות למוסד ולוודא כי המדינה לא מתקצבת מוסדות בעלי זיקה לגורמים התומכים בטרור או מקדמים את פעילותו בירושלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
