"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בשבוע הבא יום חופש נוסף לילדים - ונראה שיבואו עוד הרבה אחריו

התלמידים ייצאו לחופשות השבועות ביום חמישי • הפעם, גם רוב ההורים יהיו בחופש • באוגוסט לא יתקיימו לימודים כלל • ומה עם 1 בספטמבר? יכול להיות שהשנה לא תיפתח בתאריך המסורתי

,עודכן
0השמעה
פחות ופחות ימי לימוד. צילום: קוקו

שנת הלימודים הנוכחית תיזכר כאחת המורכבות שידעה מערכת החינוך, אבל עבור התלמידים וההורים, השבועות הקרובים הם בעיקר מרדף אחרי לוח השנה. אם נדמה לכם שהיו יותר מדי ימי חופש לאחרונה, אתם לא טועים – וזה עוד לא נגמר.

נתניהו, קיש וסמוטריץ' מציגים את "החופש הגדול החדש" // קונטקט

אתמולהודיעו ראש הממשלה, שר החינוך ושר האוצרעל כך שמסגרות הקיץ יפעלו עד סוף חודש יולי – מה שייתן להורים שירצו לשלם (בין 110 ל- 660 שקלים)מסגרת של חודש שלם לילדי הגנים וא'-ג'. המשמעות היא שלתלמידים יישאר רק חודש אחד של חופש – אוגוסט.

בשבוע הבא, יום חמישי (21.5) מערכת החינוך תצא להפסקה נוספת לרגל חג השבועות. מדובר ביום חופש שהפעם מגיע יחד גם לתלמידים וגם להורים – אבל רק לאלה שלא עובדים בערב חג.

כאמור, מניין ימי הלימודים הולך ומצטמצם. בבתי הספר היסודיים ובגני הילדים נותרו שבועות בודדים של שגרה, כאשר ה-30 ביוני מסמן את סיום השנה הרשמי. בחטיבות הביניים ובתיכונים, כידוע, השערים יינעלו כבר ב-18 ביוני.

שנת הלימודים תשפ"ו תכף תסתיים אך שנת תשפ"ז מביאה איתה שוב לא מעט וודאות – ייתכן שהלימודים כלל לא יחלו בתאריך ה- 1 בספטמבר 2026. הסיבה לכך, פיזורה של הכנסת והסיכוי כי הבחירות ייערכו דווקא בתאריך של פתיחת שנת הלימודים שיהפוך אותו ליום שבתון.

כאמור, התפנית המפתיעה ביותר בלוח השנה עשויה להגיע דווקא ביום הראשון של השנה הבאה. כרגע מרחפת באוויר האפשרות שהבחירות לכנסת ייקבעו ל-1 בספטמבר. המשמעות היא: במקום ריח של מחברות חדשות וטקסים חגיגיים, בתי הספר יהפכו לקלפיות. לאורך ההיסטוריה של מדינת ישראל לא התקיימו מעולם בחירות לכנסת ב-1 בספטמבר.

הסתכלות על לוח החופשות של שנת הלימודים הבאה תשפ"ז מראה כי התלמידים יצאו לחופשת ראש השנה אחרי 10 ימי למידה בלבד. ערב ראש השנה ושני ימי החג, יצוינו בימים שישי עד ראשון, כ"ט באלול תשפ"ו עד ב' בתשרי תשפ"ז, כלומר 11 עד 13 בספטמבר 2026. הלימודים יתחדשו רק ביום שני, 14 בספטמבר 2026.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר