שר החינוך יואב קיש ויו"ר ועדת החינוך של הכנסת צבי סוכות עשו שימוש בתמונות שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית לצרכים פוליטיים, זאת בזמן שמערכת החינוך פועלת להיאבק בתופעת הפייק ניוז ולהקנות לתלמידים כלים לזיהוי מידע כוזב.
בין התמונות שפורסמו: תמונה של היועמ"שית גלי בהרב-מיארה במדי אסירה כתומים, וכן תמונה שבה נראים נפתלי בנט ויאיר לפיד מחובקים עם יושבי ראש המפלגות הערביות, איימן עודה ואחמד טיבי. מדובר בשימוש בטכנולוגיית AI ליצירת תכנים פוליטיים.
במקביל, משרד החינוך משקיע מיליונים בתוכניות ל"אוריינות דיגיטלית", שמטרתן ללמד את תלמידי ישראל כיצד לא ליפול בפח של פייק ניוז. לצד זאת, עולה ביקורת על הפער בין השימוש החינוכי המוצהר בבינה מלאכותית לבין השימוש הפוליטי שנעשה בה.
כך, צבי סוכות פרסם הבוקר את תמונתה של בהרב-מיארה במדי אסירה כתומים, וכתב כי היא תשב בכלא על פשעיה בחקירת נציב שב"ס קובי יעקבי. בנוסף, יואב קיש פרסם השבוע תמונה של יריביו הפוליטיים נפתלי בנט ויאיר לפיד, כשהם מחובקים עם איימן עודה ואחמד טיבי.
ברשת ובקרב מורים ועובדי הוראה נשמעה ביקורת על השימוש בתכנים מסוג זה. לדברי איש הוראה: "איך יכול מורה בכיתה לעמוד מול תלמידיו ולהסביר להם על החשיבות של בדיקת מקורות, כשהאנשים שאמונים על המערכת מפיצים בעצמם תכנים מפוברקים?".
לדבריו, "כשנבחרי הציבור מטשטשים את הגבול בין מציאות לשקר, הם לא רק מייצרים פייק ניוז - הם פוגעים ביכולת של מערכת החינוך. זה פשוט מביש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
