"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרסום ראשון

הקלטות ההורים חשפו התעללות בגן - המנהלת טוענות שצילומי האבטחה "נעלמו"

חשד לאלימות של צוות מעון בדרום הארץ נגד פעוטות: "ילדים נדרשו להחליף לעצמם חיתול עם צרכים, צעקות, השפלות ואיומים" • ההורים זועמים כל כך שהמפקחת של משרד החינוך לא הצליחה להגיע לצילומים ממצלמות האבטחה בגן בעקבות "תקלה טכנית"

,עודכן
0השמעה
התעללות חמורה בגן ילדים. צילום: GettyImages

המשטרה חוקרת מקרה לפיו גננת וסייעות במעון לפעוטות במועצה האזורית יואב שבדרום הארץ, פעלו באופן משפיל ואלים כלפי פעוטות בני שנתיים ושלוש. על פי הקלטות שקיימות אצל ההורים הילדים חוו יחס משפיל, צרחות וענישה לא הולמת.

"למה עשית פיפי?"

אורית (שם בדוי), אמא לילדה במעון מספרת: "יש שם הזנחה רגשית, ילד שבוכה דקות ארוכות ובשום שלב לא ניגש אדם מבוגר ושואל אותו 'מה קרה?', 'למה אתה בוכה?', רוצה לנחם אותו או עוזר לו, כלום. הכל מתנהל ביחס משפיל ופוגעני, בצעקות. יש שם ילדים בני שנתיים, הם לא גמולים – עדיין מסתובבים עם חיתול, אחת הנשים בצוות התחילה לצעוק על אחד הילדים 'מה עשית בחיתול, למה עשית פיפי?'. ואז היא דורשת ממנו שהוא יחליף בעצמו. והוא אומר לה בקושי: 'לא יכול, לא יכול', אז היא אומרת לו 'אתה יכול'. פשוט אכזריות".

מחאת ההורים נגד התעללות בגני ילדים (ארכיון),צילום: לירון מולדובן

לדברי האם, בשיחות עם הורים אחרים עלו עונשים שאינם תואמים גיל כמו איומים על אי יציאה לחצר: "יש הורים ששמעו מהילדים שאיימו עליהם: 'אם לא תתנהג יפה אז הכלב יטרוף אותך' אמרו להם את זה כדי להפחיד אותם".

"תקלה טכנית"

ואם לא די בזה, ההורים זועמים כל כך שהמפקחת של משרד החינוך לא הצליחה להגיע לצילומים ממצלמות האבטחה בגן. לאחר מכן הם קיבלו הודעה מהנהלת הגן כי הצילומים לא קיימים – בשל תקלה טכנית במסגרתה הצילומים לא נשמרו.

התעללות בגן ילדים (אילוסטרציה),צילום: GettyImages

ההורים העלו חשש כי המצלמות כובו או שהצילומים נמחקו בכוונה לאחר שהצוות הבין שיש הקלטות שמע, במיוחד לאור העובדה שכל הצוות הגן, גננת ועוד שלוש מטפלות הודיע על התפטרות ביום ראשון, זמן קצר לפני שההורים חשפו את ההקלטות.

"הוגשה תלונה במשטרה"

ממשרד החינוך נמסר: "מדובר בחשד לאירועים חמורים ביותר. עם קבלת הפנייה פעל המחוז באופן מיידי, ומפקחת הגיעה למעון לבדיקת התיעוד. משהתברר כי לא נשמר תיעוד, הוגשה תלונה למשטרת ישראל והנושא מצוי בחקירה. המשרד מלווה מקרוב את הטיפול וימצה את כלל ההליכים הנדרשים בהתאם לממצאים".

מהמועצה המקומית נמסר: "למועצה לא הגיעו פניות הורים על התנהלות לא תקינה של צוות המעון שמופעל ומנוהל על ידי הקיבוץ ונמצא תחת פיקוח משרד החינוך. יחד עם זאת, ברגע שנודע לנו על פניות ההורים להנהלת הקיבוץ, הצוות החינוכי של המועצה יחד עם השירות הפסיכולוגי חינוכי מעניק מענה, ליווי וסיוע להורים, לילדים, ולצוות החינוכי בקיבוץ, וימשיך בכך ככל שיידרש. אנו סומכים על משרד החינוך, הפיקוח על המעונות, שיחד עם צוותי המועצה ימשיכו ללוות ולהעניק מעטפת להורים לטובת פעילות תקינה במעון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר