"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
משבר החינוך בנווה מדבר: 25 אלף תלמידים כמעט נותרו ללא לימודים
צו ביניים של בית המשפט מנע השבתה • במועצה מזהירים מקריסה: "לא אירוע נקודתי אלא משבר מתמשך"
משבר החינוך בנווה מדבר: 25 אלף תלמידים כמעט נותרו ללא לימודים. צילום: .

משבר החינוך בנווה מדבר: 25 אלף תלמידים כמעט נותרו ללא לימודים

צו ביניים של בית המשפט מנע השבתה • במועצה מזהירים מקריסה: "לא אירוע נקודתי אלא משבר מתמשך"

הודיה בושרי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

משבר החינוך במועצה האזורית נווה מדבר ממשיך להחריף על רקע מחלוקת תקציבית עמוקה מול משרד החינוך מחלוקת שהגיעה לבית המשפט לאחר שהמועצה תכננה להשבית שוב את שירותי החינוך מהלך שהיה מותיר כ 25 אלף תלמידים ללא מענה לימודי כלל בעקבות זאת הוציא השופט גד גדעון צו ביניים שמנע את ההשבתה וחייב את הצדדים להבטיח רצף לימודי עד סוף שנת הלימודים.

אחוזה מפוארת בת 1%2C200 שנה נחשפה בנגב

העתירה הוגשה לאחר שהאיום על השבתה חזר לשולחן בשל מחסור חמור בתקציבים כאשר במועצה מדגישים כי מדובר בקריסה מתמשכת ולא באירוע נקודתי במהלך הדיון מתח השופט ביקורת חריפה על המצב ואף רמז כי אין הצדקה לכך שהמדינה לא מצליחה לפתור את הסוגיה למרות שמדובר בסכומים מוגבלים ביחס להשלכות.

הרקע למשבר חוזרלחודש פברואר אז הושבתו מוסדות החינוךלמשך כשבועיים ולאחר מכן התחייב משרד החינוך להעביר כ 26 מיליון שקלים ולסגור את החוב כלפי המועצה אלא שבפועל הועברו רק כ 6 מיליון שקלים בלבד ובשיחה שקיבל מנכ״ל המועצה יואל רובין זמן קצר לפני יום הזיכרון נמסר לו כי לא רק שההסכם לא יקוים אלא שהסכום אף יופחת בכ 20 מיליון שקלים.

במשך כחודשיים הפעילה המועצה את מערכת החינוך ללא תקציב ייעודי תוך שימוש בכספים חיצוניים שיועדו לפרויקטים אחרים ובהם תקציבי מפעל הפיס וקרן קיימת לישראל שהוסטו לצורך מימון שוטף בסיסי רק כדי למנוע השבתה מלאה.

המטרה: רשת חינוך ייעודים לאזורים לא מוסדרים. הפזורה הבדואית, צילום: דודו גרינשפן

במועצה מדגישים כי המחדל המרכזי הוא לא רק במחסור בכסף אלא באופן ניהולו לדבריהם משרד החינוך בחר להקצות כ 2.6 מיליון שקלים בשנה לבודקת חיצונית שתבחן את הוצאות החינוך של המועצה זאת לצד חשב מלווה מטעם משרד הפנים שמפקח ממילא על כל הוצאה והוצאה מצב חריג שלטענתם קיים רק בנווה מדבר ומוביל לבזבוז כספי ציבור במקום להעבירם לשטח.

עוד טוענים במועצה כימשרד החינוך אינו מעביר את התקציבים הנדרשיםובמקביל מקדם הקמה של מערך חינוך ייעודי בתוך המשרד עצמו שיטפל בחינוך הבדואי מהלך שלטענתם בא על חשבון פתרון מיידי למשבר הקיים בשטח.

הפער בין הדיונים התקציביים למציאות בשטח בולט במיוחד מדובר בצרכים בסיסיים ביותר סולר להפעלת גנרטורים בבתי ספר ללא חיבור לחשמל שירותי ביובית לפינוי ביוב עבור מאות תלמידים מדי יום ותחזוקה של דרכי גישה לבתי ספר שנהרסות לאחר שעות ספורות של גשם כאשר ללא מענה מיידי לא ניתן לקיים יום לימודים תקין.

הפזורה הבדואית, צילום: דודו גרינשפן

גורמים המעורים בפרטים טוענים כי ההתנהלות אינה מקצועית בלבד אלא נושאת אופי פוליטי כאשר אחד מבכירי החשבים תיאר זאת כ התנהלות של שוק לדבריהם התחושה היא כי האנד גיים הוא החלשת המועצה ואף סגירתה תוך העברת האחריות למבנה אחר.

בשטח מזהירים כי ללא פתרון מיידי צפויה החרפה נוספת של המאבק כולל השבתה רחבה יותר ואף צעדי מחאה חריפים כמו חסימת כביש 25 והכביש לאילת צירים מרכזיים בדרום.

לצד זאת המצב במוסדות החינוך ממשיך להיות קשה בתי ספר פועלים ללא תנאים בסיסיים חלקם ללא חשמל או שירותי ניקיון ואבטחה גני ילדים מתקשים להיפתח ללא סייעות והצפיפות בכיתות הולכת ומחמירה כאשר חללים שאינם מיועדים לכך משמשים ללמידה.

פערים בתוצאות המבחנים במגזר הערבי. למצולמים אין כל קשר לכתבה // צילום ארכיון: אי.פי, צילום: אי.פי

יו"ר ועד ההורים מחמד אבו קרינאת אמר כי ההורים אינם מוכנים עוד לקבל מצב שבו ילדיהם הופכים לכלי במשא ומתן והדגיש כי חוסר הוודאות פוגע בילדים באופן ישיר גם סאלם אלוקילי יו"ר ועד הורים נוסף התריע כי התנאים בשטח אינם מאפשרים קיום שגרה חינוכית מינימלית.

באי כוח העותרים חזרו והדגישו בבית המשפט כי האחריות למתן שירותי חינוך מוטלת על המדינה וכי אין לאפשר מצב שבו מחלוקת תקציבית תוביל לפגיעה בזכות הבסיסית לחינוך השופט גדעון חיזק קו זה כאשר הבהיר כי ניתן לחייב את הצדדים לספק את השירותים ולפתור את המשבר.

מנכ"ל המועצה יואל רובין הבהיר כי ימשיך להיאבק ואמר כי לא יאפשר מצב שבו ילדי נווה מדבר נותרים מאחור לדבריו האחריות מחייבת מתן חינוך שוויוני לכל תלמידי ישראל ללא יוצא מן הכלל.

צו הביניים אמנם מונע בשלב זה את השבתת הלימודים אך אינו פותר את עומק המשבר כאשר הפער בין ההתחייבויות לבין הכסף שהועבר בפועל לצד ההחלטה להשקיע מיליונים בבקרה חיצונית במקום בתלמידים ממשיכים לעורר ביקורת חריפה ולחדד את התחושה כי המערכת נמצאת במבוי סתום ללא פתרון מיידי באופק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...