חלטורה: שר החינוך קיים דיון על חזרה ללימודים ללא נציג פיקוד העורף

השר קיש מיהר לפרסם מתווה חזרה לבתי הספר כבר מחרתיים ללא השתתפות של נציג מפיקוד העורף וללא חשיפת נתוני כמות התרעות • ראשי רשויות במרכז ובצפון מסרבים לפתוח ומתכוונים להמשיך בלמידה מרחוק: "המתווה מלא חורים"

פגיעה בבית ספר בחולון (צילום ארכיון). צילום: השימוש נעשה בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

ביקורת קשה על מתווה החזרה ללימודים של שר החינוך, יואב קיש. בדיון שהתקיים בנושא לא הוצגו נתונים, נציג פיקוד העורף כלל לא לקח חלק בדיון.

על אף שהורים רבים מחכים שמערכת החינוך תחזור לפעול והתלמידים ישובו למסגרות, המשך הירי ואף התגברותו ביממה האחרונה מנעו זאת. הבוקר, הציג שר החינוך את מתווה החזרה ללמידה, אלא שראשי רשויות ואנשים שלקחו חלק בדיון הזום טוענים כי הוא "מלא חורים" וכי ראשי רשויות רבות לא יכולים או לא רוצים להחזיר את הלימודים בשל הסיכון לחיי התלמידים.

אחת מזירות הפגיעה במרכז הארץ | שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

על פי המתווה שהוצג, מערכת החינוך תיפתח כבר מיום רביעי באזורים שיוגדרו על ידי פיקוד העורף כצהובים, ורשויות שיבקשו החרגות ויקבלו אישור מפיקוד העורף ייבחנו וככל הנראה יקבלו גם את אישור משרד החינוך.

אלא שמבדיקת 'היום' עולה כי בדיון לא הביא שר החינוך נתוני אמת על ירי טילים על פי אזורים, בנוסף, בדיון כלל לא לקח חלק נציג בכיר של פיקוד העורף, שרק הוא ראשי לקבל את ההחלטה על החזרת לימודים.

"שר החינוך אמר בדיון שכל רשות תחליט מה היא רוצה לעשות, אם לפתוח מלא או חלקי, או לא לפתוח בכלל, אבל ראשי הרשויות היו הרבה יותר זהירים, רובם ככולם לא רוצים להחזיר את מוסדות החינוך מתוך אחריות", אמר גורם שנכח בדיון. "על אזורים כמו גוש דן והצפון שם מתגוררים מרבית תושבי הארץ בכלל אין מה לדבר כרגע. חלק מהם רוצים לקבל החלטה רק בסוף השבוע. זה הזוי שאפילו פיקוד העורף שמקבל את ההחלטה לא היה בדיון. יואב קיש תוך כדי השיחה עם ראשי הרשויות כבר הוציא הודעה לתקשורת למטרת יחסי ציבור".

אחת מזירות הנפילה בהמרכז הארץ, צילום: אלינור שירקני קופמן

גורם נוסף שנכח בדיון הוסיף: "היו שם 200 ראשי רשויות ומועצות אזוריות - כמובן שהצפון לא על הפרק, מה שקורה שם זה סיפור אחר. רשויות כמו תל אביב-יפו ופתח תקווה חוששות לפתוח. יש לנו בעיה נוספת עם המורים - לא כל המורים מתגוררים ברשות שבה הם מלמדים, אז מה עושים במצב שרשות אחת שבה המורה גר לא פותחת והילדים שלו בבית אבל הרשות בה הוא מלמד פותחת? הוא לא יוכל להגיע ללמד. חייבים לקחת עוד כמה ימים להבין לאן נושבת הרוח".

בעיריית פתח תקווה ציינו כי "לאור העובדה שבעיר יש הרבה התרעות בשעות היום, גם באופן יחסי לשאר הערים, וכן בשל החשש ממחסור בצוותים בעת הזו - העדיפות כרגע לא לפתוח את מסגרות החינוך בעיר".

יו״ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס: אמר לאחר הדיון: ״ביטחון הילדים והצוותים הוא מעל הכול. לא ניקח סיכונים מיותרים. החזרה ללימודים חייבת להיעשות בזהירות, בהדרגה ובהתאם ליכולות המיגון בכל רשות. ראשי הרשויות מכירים טוב מכולם את המצב בשטח ולכן חשוב שההחלטות יתקבלו בשיתוף פעולה מלא עם השלטון המקומי״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר