לוחמים ולוחמות שדחו את הלימודים בגלל המלחמה? המהלך הזה עבורכם: תוכנית המלגות IMPACT! של ארגון ידידי צה"ל בארה"ב (FIDF) מודיעה היום (שני) על שינוי משמעותי בקריטריונים לקבלת הסיוע, שיאפשר גם למשרתים מבוגרים יותר ליהנות מהמלגה היוקרתית.
עד כה, אחד מתנאי הסף המרכזיים של התוכנית קבע כי ניתן להגיש מועמדות רק בתוך חמש שנים ממועד השחרור מצה"ל. אולם, בעקבות המלחמה הממושכת והעובדה שרבים נאלצו לעצור את תוכניותיהם האישיות, הוחלט להרחיב את הזכאות: מהשנה ניתן יהיה להגיש בקשה למלגה עד גיל 30, גם אם חלפו יותר מחמש שנים מהשחרור, וזאת בכפוף לביצוע של לפחות 180 ימי מילואים במסגרת מלחמת "חרבות ברזל".
ההחלטה מגיעה על רקע נתונים חסרי תקדים על היקף ההתגייסות של מלגאי ובוגרי התוכנית. על פי נתוני הארגון, למעלה מ-11,000 "אימפקיסטים" גויסו למילואים מאז פרוץ המלחמה וביצעו יחד יותר מ-3 מיליון ימי מילואים במצטבר. בשנת הלימודים תשפ"ד כ-70% מהמלגאים שירתו במילואים, והמגמה נמשכת גם בשנת תשפ"ו, שבה כחצי מהמלגאים עדיין פעילים במערך המילואים.
"היה לנו ברור שאנחנו צריכים להתייצב עבורם באותה מידה שהם התייצבו עבור המדינה," אמרה אורנה פסח, מנכ"לית IMPACT!. "השינוי מאפשר למי שדחה את לימודיו בגלל שירות משמעותי לחזור למסלול האקדמי בלי 'להיענש' על כך. זו אמירה ערכית: אנחנו מלווים את הלוחמים גם הרבה אחרי שהמדים יורדים".
עיקרי התוכנית: 5,000 דולר לכל שנת לימוד (לאורך כל התואר הראשון). כל מלגאי זוכה לליווי של תורם אישי מה-FIDF. בתמורה למלגה, הסטודנטים מבצעים 130 שעות התנדבות שנתיות בקהילה. ההרשמה תיפתח בקרוב, בין החודשים מרץ למאי, באתר התוכנית.
המלגה מיועדת ללימודים לתואר ראשון בהיקף מלא במוסדות המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג), והיא חולקה עד היום ליותר מ-22,000 לוחמים ולוחמות משוחררים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)