"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

למרות ההבטחות: תלמידי התיכונים יחזרו ללימודים רק ביום שני

לוח החופשות של כלל תלמידי מערכת החינוך לא סונכרן באופן מלא • רק חלק מהתלמידים ישובו לספסל הלימודים מיד אחרי החג - בעוד שתלמידי התיכונים יישארו בחופש, תלמידי הגנים, בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים יחזרו ללמוד

,עודכן
0השמעה
חזרה לבית ספר. צילום: אוריה תדמור

בהמשך להסכם על סינכרון לוח החופשות בין כלל תלמידי מערכת החינוך - תלמידי התיכונים בכיתות י'-י"ב לא ישובו ללימודים ביום ראשון הקרוב. התלמידים הצעירים, כולל גני הילדים, בבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים, ישובו לספסל הלימודים.

צפו: התלמידים פרצו ללשכת שר החינוך || צילום: מחאת הסטודנטים

לאחר חתימת ההסכם עם הסתדרות המורים בשנה שעברה, נוצר פער בחופשות המורים של חמישה ימי עבודה. במהלך המו"מ עם ארגון המורים צומצם הפער ליומיים בלבד. איסרו חג סוכות ול"ג בעומר. שאר לוח החופשות הינו זהה.

צמצום פערים?

בהמשך להסכם עם הסתדרות המורים, אשר כלל חופשת גשר בין כיפור לסוכות (שלושה ימי חופש) ומול זה לימודים באיסרו חג סוכות, איסרו חג פסח, ואיסרו חג שבועות, וכן לימודים בתענית אסתר ובל"ג בעומר תמורת שני ימי חופשה שהמורים יוכלו לבחור במהלך השנה.

ארגון המורים חתם על מתווה של גשר בין כיפור לסוכות תמורת לימודים בתענית אסתר, באיסרו חג פסח ובאיסרו חג שבועות. כלומר גני ילדים, בתי ספר יסודיים וחטיבות הבניים הרשמיים לומדים באיסרו חג סוכות ולכן ישובו ללימודים ביום ראשון. החטיבות העליונות אינם לומדים באיסרו חג סוכות ולכן ישובו ללימודים ביום שני.

ידוע כי ההסכמים הקיבוציים עם ארגון המורים והסתדרות המורים אינם זהים ומדובר בשני גופים שונים. לאורך כל השנים תמיד היו פערים בין הארגונים, אך בהסכם העקרוני האחרון שנחתם עם ארגון המורים - הפערים צומצמו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר