עוד רגע נפתחת שנת הלימודים: כל מה שחשוב לדעת ולהכין מראש

על מה צריך לדבר עם הילדים? מהו המחשב המתאים ביותר לפי הצורך, איזה סנדוויץ' יהיה גם טעים וגם מזין, וגם: איך תקימו לעצמכם עמדת עבודה בבית שלא תתנגש עם הפינות לילדים • כל הטיפים החשובים במקום אחד

ב־65% מבתי הספר נמצאו ליקויי בטיחות (להמחשה). צילום: אורן בן חקון

ה-1 בספטמבר כבר מעבר לפינה ולאחר חודשיים חמים באופן חריג נדמה שגם ההורים וגם הילדים כבר משוועים לחזרה המיוחלת לשגרה.

פותחים את שנת הלימודים: 2.5 מיליון ילדים חוזרים לבתי הספר ולגנים

רגע לפני ששנת הלימודים תשפ"ד נפתחת (בתקווה שתפתח כסדרה ללא שביתה של הרגע האחרון), ריכזנו עבורכם עצות ומידע חשוב, הן לילדי כיתה א' שיחוו את המעבר המשמעותי מגן לכיתה והן עבור התלמידים ששבים לכיתות לאחר החופש הגדול, כמו גם טיפים להורים כדי שיוכלו להכין את הקרקע עבור הילדים. 

לדברי חופית אברהם, מנחת הורים מוסמכת מטעם מכון אדלר, "כבר עכשיו כדאי להתחיל להתכונן לחזור לגבולות של שגרת היומיום. נצלו את השבוע האחרון לחזרה איטית לשגרה - כל בני המשפחה זקוקים לזמן להתרגל, כל אחד מבני המשפחה זקוק לקצב אחר, ולכן שבוע מראש יכול מאוד לעזור".

רשמו לפניכם - הטיפים שיכולים לסייע:

1. שיחה משפחתית - דברו עם הילדים, תקבעו שיחה משותפת בזמן ובמקום שנוח לכולם. בשיחה תעשו מעין סיכום חופש גדול 2023, דברו על מה שעשיתם החופש ועל כמה כיף היה יחד. תראו תמונות מהמקומות שבהם הייתם, זה עוזר להם להיזכר. תזכירו להם שממש בקרוב חוזרים ללימודים, ולכן צריך להתחיל להתארגן לקראת זה. באותה שיחה חשוב לעשות בדק בית רגשי ולשאול את הילדים מה הם מרגישים לקראת החזרה, למה הם מצפים, ממה הם חוששים.

לנצל את השבוע האחרון לחופש להכנת הילדים לשגרה, צילום: לירון מולדובן

2. להוריד קצב - בשבוע טרום החזרה ללימודים תתחילו להוריד את הקצב מהפעילויות וצאו לפחות אטרקציות ובילויים. זה יעזור לכל בני הבית להתחיל להיכנס לאווירה של שגרה.

3. מתרגלים שגרה - תתחילו להחזיר את שעות השינה והקימה. שימו לב, חשוב שזה יהיה מותאם למציאות. לא לצפות שביום אחד הם יצליחו להירדם בשעה 20:30 ולקום ב־6:00. חשוב לעשות את השינוי בהדרגה ובהתאמה. בהתאם לגיל הילד, תתחילו להעיר מוקדם יותר ולהתארגן לשינה מוקדם יותר, באווירה נעימה.

לחצו למעבר - לרשימת הטיפים המלאה של חופית אברהם

כך תבחרו את המחשב הנכון ללימודים

אחת הדילמות הקבועות של הורים רבים נוגעת לבחירת מחשב מתאים לקראת החזרה לבית הספר. על פניו זו נשמעת משימה קלה, אבל למעשה מדובר בהוצאה כספית רצינית שמצריכה החלטה נבונה ומושכלת, שתניב את המיטב מכספכם.

ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון, כגון הגיל והכיתה של הילד, תוכניות הלימוד של בית הספר, התקציב העומד לרשותכם וכו'. ביקשנו מאביחי נאמן, מנהל קטגוריות מחשוב עסקי ופרטי ב- Technologies Dell ישראל, לעשות לנו מעט סדר.

מחשב נייד טוב יביא נחת גם להורים ולא רק לילדים, צילום: Getty Images

לדברי נאמן, "חשוב לקחת בחשבון את הצרכים של הילד. מה הילד צריך לעשות עם המחשב? האם הוא צריך את המחשב רק לצרכים בסיסיים, כגון עבודה על מסמכים וגלישת אינטרנט? או האם הוא צריך את המחשב גם לצרכים כבדים יותר, כגון עיצוב מצגות, עריכת סרטים בוידאו וכיוצא בזה?".

לחצו למעבר - מסך, מעבד, זיכרון ונפח - מה הכי מומלץ בהתאם לצורך, ולמה

"חשוב לבדוק את המפרט הטכני של המחשב לפני הרכישה. המפרט הטכני יכלול את המידע על מעבד המחשב, זיכרון העבודה, הדיסק הקשיח, וכו'. בנוסף, לפני שאתם קונים מחשב, מומלץ לקרוא ביקורות עליו. ביקורות אלו יכולות לעזור לכם להבין מה חושבים משתמשים אחרים על המחשב, ולזהות בעיות פוטנציאליות", הוא מוסיף.

לטענתו, "חשוב לשאול מספר שאלות מנחות נוספות. האם רוצים מחשב נייד או נייח? חשיבות המשקל והאם המחשב ינדוד איתנו לכיתה או ישאר סטטי רק בבית? האם המחשב צריך להיות דק כך שייכנס בקלות לילקוט? מהו גודל מסך המתאים לצרכים של הילד?".

יוצאים מהחדר: כך תשלבו פינות לימוד ועבודה באותו חלל

החלל הביתי שלנו עלול להיות מאוד מאתגר: לפעמים נדרש לשלב בחדר הילדים מספר גדול של פונקציות – כמו שינה, לימוד ומשחק – אך הצפיפות בו הופכת להיות כמעט בלתי אפשרית. אבל מי אמר שחייבים לסגור הכל בתוך חלל אחד?

שתי עמדות בחלל אחד

קווים לדמותה: שתי פינות עבודה שתוכננו בשני צדי החלל, אחת מתחת לגרם המדרגות והשנייה בקיר שממול, שגובל עם ספריית עץ שמשרתת את הסלון.

בין שני שולחנות העץ ממוקם ארון מתכת בגוון פטרול, שמיועד לאחסון ציוד משרדי. כל אחד מהשולחנות רחב מספיק על מנת לאפשר ישיבה בו של יותר מאדם אחד, והם מאובזרים במדפים לאחסון ופלטת שולחן רחבה מספיק כדי להניח עליה אביזרים שונים.

הכי אהבנו: ניצול החלל באופן מיטבי. המתכנן בחר את החלל שנוצר מתחת לגרם המדרגות, ומיקם בתוכו את אחת משתי פינות העבודה.

אדריכלות, תכנון ועיצוב: ינון בן דוד

לחצו למעבר - לדוגמאות נפלאות נוספות לניצול שטח עבור עמדת עבודה

שולחן העבודה השני ממוקם בידו השני של החלל וגובל עם ספריית העץ שמשרתת את הסלון, צילום: שי אפשטיין

כריך מושלם לבית הספר: מתכון של השף אביב משה

לקראת שנת הלימודים שבפתח, השף אביב משה, שהוא גם השף הראשי של חברת Sodexo on site המפעילה מעל ל-100 חדרי אוכל ברחבי הארץ, שיתף אותנו במתכון לסנדוויץ' המושלם שלו - קלאב סנדוויץ' גבינות וירקות. 

כריך לבית הספר של אביב משה, צילום: הראל מור

"בסנדוויץ׳ לבית הספר חשוב שיהיו מרכיבים בריאותיים ותוספת של ירקות", אומר משה ומוסיף: "אני חושב שלסנדוויץ׳ כזה יש ערך מוסף שיגרום לילד לאכול את כולו, ליהנות מהטעם וגם מהנראות. בכך גם אנחנו, ההורים, יודעים שאנחנו שולחים את הילדים שלנו עם ארוחה בעלת ערך תזונתי משמעותי".

מתכון לקלאב סנדוויץ' גבינות וירקות של אביב משה

רכיבים

לחם קסטן - לחם לבן פרוס דק לפי כמות הכריכים הרצויה

1 פלפל אדום קלוי קלוף
1 פלפל צהוב קלוי קלוף
1 זוקיני פרוס דק בעזרת קולפן - את הזוקיני מתבלים במלח ומיץ לימון
חופן עלי חסה סלנובה שטופים

גבינה צפתית פרוסה לפרוסות דקות
גבינת מוצרלה פרוסה לפרוסות דקות

ממרחים:

ממרח עגבניות מיובשות -

רכיבים

חצי כוס עגבניות מיובשות

כשלוש כפות שמן זית

לחצו למעבר - לאופן ההכנה והרכבת הכריכים

אופן ההכנה

מכניסים כחצי כוס של עגבניות המיובשות למעבד מזון עם כשלוש כפות שמן זית וטוחנים לממרח חלק.

ממרח פסטו -

רכיבים

בערך כוס עלי ריחן (בזיליקום)

כ-6 אגוזי מלך

מעט פרמזן מגורד

קורט מלח

שמן זית (בערך 4-5 כפות)

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר