"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

למרות המחאה: נוהל הבגרויות החדש יוצא לדרך

היום: ועדי ההורים פותחים בשביתה ב־5 ערים • מנהלים מוחים נגד פגיעה בתלמידים

,עודכן
הלימודים יושבתו? // צילום: מאיר פרטוש (ארכיון) // הלימודים יושבתו?

סערת נוהלימשרד החינוךהחדשים לבחינות הבגרות נמשכת: היום יתקיים ניסוי ראשון של הנהלים לקראת הבגרות במתמטיקה ברביעי.במקביל, נמשכת מחאתם של גורמים רבים, שטוענים כי הנהלים פוגעים בתלמידים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

על פי הנהלים, נדרשים התלמידים להישאר בכיתות 45 דקות לפני תחילת הבחינה, ללא טלפונים ניידים, בעת הדפסת שאלוני הבחינה.

פורום ועדי ההורים היישוביים, המאגד 80 ערים, הודיע כי יפתח בשביתה מדורגת של הלימודים ברחבי הארץ. במקביל ידרוש הפורום את התערבותו של היועמ"ש בנושא. היישובים שבהם לא מתקיימים כבר היום לימודים כסדרם הם: נצרת עילית, שער הנגב, נתניה, אשקלון וקריית אונו. ההכנות לבגרות ולמתכונות יתקיימו ללא הפרעה.

"אנו ננסה ללמד את משרד החינוך מהו חינוך", אומרת סמדר סגל, יו"ר ועד ההורים בנתניה, "מטרתנו: טוהר הבחינות תוך אמון ואמונה בתלמיד. לא ניתן להפוך תלמידינו ל'אסירים' כדי שמי ממשרד החינוך לא יוכל להדליף להם את טופס הבחינה", הוסיפה.

במועצת התלמידים הבהירו אמש כי למרות התנגדותם לנהלים החדשים, הם מתנגדים לשביתה וקוראים לתלמידים להגיע ללימודים כרגיל.

לקראת הניסוי שיתקיים היום, הפיץ שלשום משרד החינוך מכתב למנהלי בתי הספר, שבו נכתב כי מטרת הניסוי היא לבחון את קבלת הקבצים במחשבי בתי הספר, ובהמשך ליישם את השכפול, האיסוף והחלוקה של השאלונים לתלמידים הנבחנים. "בתי הספר מתבקשים להשתתף בניסוי ולבחון את עצמם לישימותו של התהליך", נכתב. מנהלי בתי הספר, המתנגדים לנהלים החדשים, החליטו לקיים כנסי מחאה והסברה בהשתתפות מורים, הורים ותלמידים. כחמישים מנהלים הודיעו אמש כי לא יקיימו את הניסוי המתוכנן להיום. "אנו קוראים להנהלת משרד החינוך להקפיא את התוכנית החדשה ולחשוב עם כל הגורמים על חלופות מעשיות יותר", אמר מנשה לוי, יו"ר התאגדות מנהלי בתי הספר העל־יסודיים.

יצויין כי הנהלים החדשים הפכו לשיחת היום בקבוצות מורים שונות ברשתות החברתיות. רבים מהמורים הצביעו על קושי המשימה עבור תלמידים עם הפרעות קשב וריכוז.

מהקג"ב לארה"ב: סיפורו של המרגל שחצה את הקווים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר