מורים בבי"ס בתל אביב התלוננו נגד המנהלת - וחטפו מהעירייה: "אתם מחבלים בעבודה"

עדויות והקלטות חושפות סדרת השפלות, איומים והתעמרויות מצידה של המנהלת החדשה • גם ההורים ההורים יוצאים להגנת המורים • במשרד החינוך מינו מפקחת למנהלת • בעיריית תל אביב פחות מצדדים במנהלת, ויוצאים נגד המורים: "יש לעבוד כמו שצריך - ולא לפנות להסתדרות המורים"

חדר מורים (ארכיון), צילום: קונטקט

טלטלה בבית ספר יוקרתי במרכז תל אביב: בכירים במשרד החינוך ובעיריית תל אביב יוצאים נגד מורים בבית ספר יסודי בתל אביב, שהתלוננו על יחסה של המנהלת החדשה כלפי הצוות. 

בלב המקרה נמצאים עדויות, הקלטות ומכתבים של מורים, המספרים על סדרה של השפלות, איומים והתעמרויות מצד של המנהלת. לטענתם, המנהלת מביאה את המורים לכדי בכי - מול תלמידיהם, מה שאף גרם להורי התלמידים לפנות לעיריית תל אביב-יפו ולמשרד החינוך. במשרד החינוך העירו למנהלת בית הספר, והיא נמצאת בליווי מפקחת.

לאחרונה התקיימה שיחה בין צוות המורים לבין מנהלת מחלקת יסודי בעיריית תל אביב ועם מפקחת בית הספר. המורים ההמומים לא האמינו למשמע אוזניהם: דווקא הם הואשמו בכך ששלחו מכתבים נגד המנהלת והביעו את מצוקתם. כל זה - כשהמנהלת נוכחת בשיחה וכשיש היכרות מוקדמת בינה לבין המפקחת.

המורים ההמומים לא האמינו למשמע אוזניהם: דווקא הם הואשמו בכך ששלחו מכתבים נגד המנהלת והביעו את מצוקתם

על המכתבים שבהם מתוארת התנהלות המנהלת נאמר למורים: "מה לא טבעי? התרבות הארגונית של שליחת מכתבים - אני לא מכירה אותה בשום מקום בעיר", אמרו הבכירות למורים, והוסיפו: "הסיפור של המכתבים לא התחיל השנה. המשימה המרכזית שלכם היא לחנך, ללמד".

עוד לפני שהמורים שטחו את טענותיהם, מפקחת משרד החינוך העניקה גיבוי מלא למנהלת. לטענתה: "כבר בתחילת השנה הכרזתם שתעיפו את המנהלת - ובמקום להסתכל על תפקוד המנהלת, אנחנו הופכות להגנה. לכן, מי שיושב פה וחושב שמכתבים והכפשות וברית עם ההורים יזיזו את המנהלת - יש לי חדשות בשבילכם: זה לא יקרה".

כאמור, המקרה הביא לכך שגם הורי בית הספר פנו למשרד החינוך ולעיריית תל אביב. את הבכירות זה פחות הרשים, והמורים חטפו: "יש פה קצת בלבול של חלק מהאנשים. אתם מחבלים בעבודה של עצמכם, אתם מכניסים הורים למקום שזה לא המנדט שלהם. העבודה שלכם היא להביא לשיפור של הילדים". עוד נאמר למורים שיש "לעבוד כמו שצריך", ולא לפנות להסתדרות המורים.

מסכת השפלות והתעמרות

במכתבים ובהקלטות מתארים המורים מסכת השפלות והתעמרות. לטענתם הם נאלצו לעזוב את בית הספר בוכים באמצע יום הלימודים. מורה אחת טענה כי כשהגישה אישור מחלה, אמרה לה המנהלת: "אני יודעת שאת לא חולה, וחבל שאת בוחרת לפגוע בתלמידים" - ולטענתה חוותה התפרצות כי המנהלת טוענת שהיא "מלכלכת עליה". 

ממשרד החינוך נמסר: "בראשית שנת הלימודים מונתה לבית הספר מנהלת חדשה, שהגיעה עם תפיסות ניהוליות חדשות. מנהלת בית הספר, כמו גם הנהגת ההורים והמורים, מלווה על ידי מפקחת בית הספר והצוותים המקצועיים במשרד וברשות. ככל שיש מידע נקודתי - נשמח לקבלו. המידע ייבחן וייבדק על פי כל הנהלים". 

תגובת עיריית תל אביב-יפו: "מדובר באשת חינוך עם רקורד של עשייה והצלחה, ועם נכונות ללמידה ולהביא את בית הספר להצלחה. מניסיוננו, לא נכון לשפוט מנהלת חודשיים מרגע שנפתחה השנה. כל מנהל חדש צריך הזדמנות ללמוד, לחדש, להתנסות וגם לטעות. בכל מקרה, העירייה ומשרד החינוך עומדים בקשר עם המורים וההורים, ונמשיך לעקוב אחר ההתנהלות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר