"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תקרות זכוכית - גם בלימודי הסייבר

נתונים שהגיעו לידי "ישראל היום": 62% מהתלמידים במגמות היוקרתיות הם בנים, רק 38% בנות • חוקרת במרכז אדוה: "רואים שינוי, אבל זה תהליך איטי" • משרד החינוך: "פועלים לצמצום הפערים"

,עודכן
"פועלים לצמצום הפערים בלימודי הסייבר" // צילום אילוסטרציה: Reuters

פער בין בנים לבנות במקצועות היוקרתיים: מספר הבנות הלומדותבמגמות הנדסת תוכנה והגנת סייברעומד על 9,691 תלמידות, זאת לעומת מספר הבנים שעומד על 15,590 תלמידים - כך עולה מנתונים שמתפרסמים לבקשת "ישראל היום". המשמעות היא - סיכוי נמוך יותר של בנות לרכוש ידע מקדיםבתחום המבוקש, בטרם הכניסה למוסדות ההשכלה הגבוהה, ובהמשך אף סיכוי להשתכר פחות.

מגמת הנדסת תוכנה ומגמת הגנת סייבר נחשבות לחוד החנית של המגמות הטכנולוגיות, ומיועדות לתלמידים מצטיינים שלומדים את שפת התכנות - מה שיכול להבטיח להם שירות צבאי ביחידת עילית ומשכורות גבוהות בעתיד. אלא שמתוך 25 אלף תלמידים ותלמידות בשתי המגמות היוקרתיות, כ־62% הם בנים ורק 38% בנות.

לדברי עו"ד נוגה דגן־בוזגלו, חוקרת במרכז אדוה: "אנחנו כן רואים תהליך של שינוי ויותר בנות במקצועות ריאליים - מה שלא היה בעבר - גם בקרב תלמידות ערביות. עם זאת, זהו תהליך איטי מאוד כי הוא מתרחש על בסיס מערכת החינוך, שבה פעמים רבות משדרים לבנות מסרים שזה פחות מתאים להן. זה לא הקו הרשמי של מערכת החינוך, אבל מחקרים מראים שיש מסרים סמויים ברמה של המורים ושל הבית המועברים לבנות, שלפיהם התחומים מתאימים להן פחות. אבל כאמור, רואים תהליך של שינוי. אנחנו עדיין לא רואים את השינוי בהשכלה הגבוהה ובתעסוקה בהיי־טק, זה קשור לכך שהתחום הזה הוא עדיין שוק עבודה מאוד גברי".

70% - מערים מבוססות

על פי משרד החינוך, שתי המגמות נלמדות ב־343 בתי ספר ברחבי הארץ - ביישובים יהודיים, ערביים ודרוזיים. מבין השתיים, מגמת הגנת סייבר נחשבת לאיכותית ולאליטיסטית יותר. בדיקה של "ישראל היום" מראה כי מתוך 1,737 תלמידים ותלמידות הלומדים במגמת הגנת סייבר, כ־70% משתייכים לערים בעלות דירוג חברתי־כלכלי גבוה סביב 9-8, וברשימה ערים כמו שוהם, רמת השרון, בית ברל, כפר סבא, תל מונד ומודיעין. כ־30% מהתלמידים נמנים עם יישובים בדירוג 7-5 דוגמת פתח תקווה וחדרה, וברשימה אין בתי ספר מערים שנחשבות חלשות. עם זאת, יש לציין כי מגמת הנדסת תוכנה, שגם היא נחשבת יוקרתית, קיימת גם בערים המזוהות עם ערים מהמדרג הנמוך וערים בפריפריה, וכ־40% מהתלמידים מגיעים מערים אלה.

לדברי מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, "לאורך שנים ראינו פער מגדרי בין התלמידים לתלמידות במקצועות מדעיים וטכנולוגיים. התוכנית הלאומית במתמטיקה 5 יחידות שמוביל שר החינוך יצרה שינוי עמוק ומשמעותי. היא צמצמה את הפער באופן חסר תקדים. אנחנו רואים באופן ברור שהבנות שברו את תקרת הזכוכית. הן מוכשרות, יסודיות ומתמידות, ולכן הן מצליחות. אנחנו מאמינים ששינוי זה ישפיע על השתלבותן גם במקצועות מדעיים וטכנולוגיים אחרים. אנחנו מנתבים לשם, אבל אנחנו לא מסתפקים בזה. לכן אנחנו נוקטים שורה של פעולות שיבטיחו את השתלבותן במקצועות אלה, כדי שבעתיד נראה אותן חלק מעתודת המדענים, החוקרים והסטארטאפיסטים".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר