קצין הימ"מ שנפצע אתמול (שבת) באורח קשה במהלך פעילות מבצעית של כוחות הביטחון, שבה חוסלו שלושה מחבלים, התעורר היום לאחר שהורדם על ידי צוות בית החולים רמב"ם.
מבית החולים נמסר כי חל שיפור במצבו, שעדיין מוגדר קשה, וכי הוא מתקשר עם משפחתו והחל לנשום בעצמו, אך הוא נעזר במכונת הנשמה. הצוות המטפל בו מקווה לשחררו ממחלקת טיפול נמרץ כבר במהלך הימים הקרובים.
לפי ד"ר ירון בר לביא, מנהל מחלקת טיפול נמרץ בבית החולים, הלוחם הגיע למקום עם פציעה קשה. בהמשך מצבו יוצב בחדר המיון, והוא גם עבר ניתוח בחזה, שבסיומו הוא הורדם והונשם.
"אני מקווה שתקופת השיקום שלו לא תהיה ארוכה מדי, ושהוא יוכל לחזור לתפקד ויחיה חיים ארוכים וטובים", אמר ד"ר בר לביא. "הוא הגיע בזמן לאחר שפונה במהירות. הוא עבר ניתוח מהיר וטוב, ואני מקווה שנראה תוצאות בהתאם".
חוליית המחבלים, שחבריה היו מזוהים עם הג'יהאד האסלאמי, הייתה בדרכה לבצע פיגוע כשברשות המחבלים כלי נשק ואמצעי לחימה נוספים, אך הפיגוע סוכל בעקבות המבצע. אנשי החוליה היו מעורבים בפעילות טרור נגד כוחות הביטחון בתקופה האחרונה, ובין היתר הם היו אחראים לפיגוע ירי בגזרת טול-כרם. במהלך הפעילות לוחם נוסף נפצע באורח בינוני ושני לוחמים נפצעו באורח קל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו