הפיגוע הקשה בבאר שבע: בתדרוך של משטרת ישראל שנערך היום (רביעי) על ידי קצין אג"ם מרחב נגב סנ"צ יוגב חי אטיאס, הוא התייחס להשתלשלות האירוע ולפעולות שהמשטרה נקטה:
"אתמול סמוך לשעה 16:08 מתחיל המחבל את מסע ההרג שלו. הוא דורס רוכב אופניים שנוסע על דרך חברון. לאחר מכן נכנס לתחנת דלק, דוקר אישה, וממשיך את מסע ההרג במרכז מבנה, נכנס לחנות ודוקר נשים במקום. הוא מחפש קורבנות נוספים. תושייה של שני אזרחים מנטרלת אותו. הם יורים בו".
"הגעת המשטרה הייתה אחרי ארבע דקות. המשימה הייתה לחפש ולאתר האם יש מעורבים אחרים. ארבע דקות מרגע ההודעה למשטרה בשעה 16:12. הארבע דקות האלה זה זמן שהמשטרה לא קיבלה את האירוע. לא היה הקשר האם רוכב האופניים קשור למסע ההרג של המחבל. הצוותים מכוח המשימה של יס"מ נגב הם שהגיעו למקום. הם הגיעו בצורה מהירה".
כמו כן, הוסיף קצין המשטרה: "אנחנו מזה מספר חודשים הקמנו כוח משימה של יס"מ וכוח תנועה. חיזקנו את העיר באר שבע. בפריסה נרחבת חיזקנו את כלל המקומות בהם הציבור מגיע. מוסדות חינוך ומרכזי קניות. הציבור בטח מרגיש תחושת חוסר ביטחון ואנחנו ערים לזה. כוחות מחוזיים וכוחות תגבור ארצי. קיבלנו כוחות ארציים של יחידות מג"ב. האם לשים שוטר בכל קרן רחוב? הכוחות מגיעים בזמן מאוד קצר".
"תמיד נשאף שיהיו עוד שוטרים. בקרוב תוקם תחנת משטרה נוספת. (לגבי) פעילי הטרור, שב"כ הוא שמנהל את המעקב והחקירה. אני לא יודע אילו דברים נעשו.
כזכור, מסע הרצח בבאר שבע החל אתמול סמוך לשעה 16:10. המחבל, מוחמד ע'אלבס אחמד אבו-אלקיען מהיישוב הבדואי חורה שבנגב, דקר למוות אישה בתחנת דלק ברחוב דרך חברון בעיר. לאחר מכן, הוא דרס למוות רוכב אופניים במתחם "ONE", יצא מרכבו ודקר שלוש נשים נוספות.
בתוך כך, ראשי זרועות הביטחון באזור הדרום נפגשו היום עם ראשי הרשויות בנגב במועצה האזורית רמת הנגב. המפגש נקבע מראש במטרה לייצר שיתופי פעולה בין זרועות הביטחון לרשויות המקומיות בכדי להיערך לתקופת החגים והרמדאן. המפגש נערך בהשתתפות אלוף מפקד מחוז דרום במשטרה, ניצב פרץ עמר וסגל הפיקוד, ראש המועצה האזורית רמת הנגב, ערן דורון, ראש עיריית דימונה, בני ביטון, וראש המועצה האזורית לקיה, אחמד אל-אסד, ראש המועצה המקומית כסייפה, עו"ד עבד אלעזיז נסאסרה, ראש המועצה המקומית ערערה בנגב, נאיף אבו עראר.
מפקד מחוז דרום, ניצב פרץ עמר, אמר: "המפגש עם ראשי הרשויות היהודיות והמגזר הבדואי הינו לקראת תקופת הרמדאן וחגי ניסן שהינה תקופה רגישה ובעלת משמעויות רחבות. במפגש כלל ראשי הרשויות הביעו נכונות ליצור שגרה משותפת, לפעול כנגד גורמי קיצון ולאפשר לגורמי הביטחון לפעול כנגד גורמים פליליים וביטחוניים."
ראש המועצה האזורית, רמת הנגב, ערן דורון, הוסיף: "לצד הוקעה חד משמעית שנשמעה פה היום, יש לפעול יחד למנוע מגורמי קיצון החותרים נגד המדינה להשפיע ולפעול במרחב ולהגביר הן את האכיפה והן את ההסברה והחינוך בתוך בתי הספר. זהו אינטרס של כולנו לפעול ביחד לפיתוח ושגשוג האזור כולו ולשמירה על השקט והביטחון של התושבים שלנו."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו