מטה חברת NSO | צילום: אי.פי

פינלנד: "תוכנה של NSO שימשה לריגול אחרי דיפלומטים שלנו"

משרד החוץ של המדינה הסקנדינבית פרסם הודעה המאשימה את החברה הישראלית במעקב אחרי הצוות הדיפלומטי שלה

משרד החוץ הפיני האשים הערב (שישי) את חברת NSO בריגול אחרי הצוות הדיפלומטי של המדינה הסקנדינבית – אם כי המשרד לא פירט בשם מי בוצע הריגול כביכול.

על פי הודעת משרד החוץ הפיני, תוכנה אותה הם הגדירו כ"מתקדמת ביותר", נמצאה במכשיריהם של דיפלומטים ששירתו מחוץ לפינלנד, ואפשרה גישה מלאה לתוכן מכשיריהם – בין אם מכשירי אפל או אנדרויד.

הפינים ציינו כי מבצע הריגול אחרי הצוות הדיפלומטי שלהם הופסק, וכי עובדי המדינה הפינית לא אמורים להעביר מידע רגיש באמצעות מכשירים אלקטרוניים לא מסווגים מהסוג שנפרץ. בסוף השנה שעברה הודיעה מחלקת המדינה האמריקנית כי תוכנה של החברה נמצאה במכשירים של עובדי המחלקה שהוצבו באוגנדה.

"אם החקירה שלנו תראה שהפעולות הללו אכן התרחשו עם הכלים שלנו, ההתקשרות עם לקוח כזה תסתיים לצמיתות וננקוט בצעדים משפטיים", אמר אז דובר NSO, והוסיף כי NSO גם "תשתף פעולה עם כל רשות ממשלתית רלוונטית ותציג את מלוא מידע שיהיה לנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...