"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גורם בכיר בשב"ס על בריחת המחבלים מכלא גלבוע: "מחדל קשה מאוד ומביך ברמה הלאומית"
שעה שהמצוד אחר ששת המחבלים עדיין מתקיים, ויש חשש כי הצליחו להימלט אל שטחי הרשות הפלשתינית, גורם בכיר בשב"ס ששוחח עם "ישראל היום" מדגיש: "כשלנו, יש פה מחדל עצום, אסירים, בטח ביטחוניים, תמיד מחפשים פרצה לברוח דרכה" • ב-2014 סוכל ניסיון בריחה של אסירים ביטחוניים מהכלא באמצעות מנהרה
כלא גלבוע, ארכיון | צילום: משה שי

גורם בכיר בשב"ס על בריחת המחבלים מכלא גלבוע: "מחדל קשה מאוד ומביך ברמה הלאומית"

שעה שהמצוד אחר ששת המחבלים עדיין מתקיים, ויש חשש כי הצליחו להימלט אל שטחי הרשות הפלשתינית, גורם בכיר בשב"ס ששוחח עם "ישראל היום" מדגיש: "כשלנו, יש פה מחדל עצום, אסירים, בטח ביטחוניים, תמיד מחפשים פרצה לברוח דרכה" • ב-2014 סוכל ניסיון בריחה של אסירים ביטחוניים מהכלא באמצעות מנהרה

איציק סבן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

"כישלון של מערך האבטחה והמודיעין":על רקע המצוד שמתקיים הבוקר (שני) אחר שישה מחבלי ג'יהאד אסלאמי, שברחו במהלך הלילה מבית הסוהר גלבוע שבצפון, גורם בכיר בשב"ס התייחס לכשל הביטחוני: "כשלנו, יש פה מחדל עצום, אסירים, בטח ביטחוניים, תמיד מחפשים פרצה לברוח דרכה. העובדה שהצליחו זה כישלון של כל מערך האבטחה והמודיעין של הכלא, ושל שירות בתי הסוהר בכלל".

בין האסירים שהצליחו להימלט מכלא גלבוע נמצא זכרייה זביידי, ראש הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי בשומרון. יצוין כי כלא גלבוע בנוי לאסירים שנשפטו לתקופות ארוכות. במתחם יש מעגלי אבטחה חזקים, חומה וכלב שמירה, שאמורים למנוע בריחה. בין היתר מוחזקים בכלא גם אסירים ששפוטים לתקופות ארוכות, כשמרבית הכלואים מוגדרים ביטחוניים והיתר פליליים. ב-2014 סוכל ניסיון בריחה של אסירים ביטחוניים מהכלא באמצעות מנהרה.

כאמור, בכירים בשב"ס מודים שמדובר ב"מחדל קשה מאוד, ומביך מאוד ברמה הלאומית". גורם בשב"ס תהה: "השאלה היא מה קרה שם", והוסיף כי להערכתו "היה פה גם סיוע חיצוני. הנושא בבדיקה".

בעקבות אינתיפאדת "אל-אקצא" וריבוי הפיגועים בזמנו, עלה צורך ביצירת מקומות כליאה נוספים לאסירים הביטחוניים. הדבר הוביל להרחבת בית הסוהר "שטה" ולפתיחתו של מתקן "שטה ב'", אשר תוך זמן קצר הופרד מיחידת האם שלו "שטה", והפך לבית סוהר עצמאי - "גלבוע", על שם ההר הנישא מעליו.

לפי השב"ס, בית הסוהר נבנה על פי תפיסת ביטחון חדישה וקפדנית, וכל אגף בו מחובר באמצעות שרוול למכלול המרכזי. בית הסוהר הוא ברמת ביטחון מרבית, ומאפייני האסירים ששוהים במתקן הם: אסירים ביטחוניים השפוטים לתקופות ארוכות, עצורים פליליים, אסירי עבודה ואגף הפרדה, שבו מוחזקים אסירים בנפרד מיתר האסירים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...