"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הפרות סדר בגבול עזה, פלשתינים השליכו מטענים
עבר בשקט יחסי: מפירי סדר התאספו בשעות אחר הצהרים ליד הגדר, וצה"ל השתמש באמצעים לפיזור הפגנות • הפלשתינים מדווחים על פצועים מירי צה"ל • חמאס: מעבר רפיח ייפתח מחר
העימותים בגבול עזה // צילום: אי.אף.פי

הפרות סדר בגבול עזה, פלשתינים השליכו מטענים

עבר בשקט יחסי: מפירי סדר התאספו בשעות אחר הצהרים ליד הגדר, וצה"ל השתמש באמצעים לפיזור הפגנות • הפלשתינים מדווחים על פצועים מירי צה"ל • חמאס: מעבר רפיח ייפתח מחר

,עודכן
0השמעה

על רקע החשש מהסלמה - הפרות הסדר הסתיימו לא אירועים חריגים:מעל 1,000 מפירי סדר פלשתינים התקהלו בשעות אחר הצהריים בגבול עזה. הם החלו להתקרב לגדר ואף השליכו שני מטענים לעבר חיילי צה"ל.

לוחמי צה"ל היו ערוכים בשטח, והשתמשו באמצעים לפיזור הפגנות ובירי רוגר, לשם הרחקה ממרחב הגדר.

לאחר פיזור ההפגנה בשקט יחסי משרד הפנים של חמאס הודיע: "עודכנו על ידי המצרים שמעבר רפיח ייפתח מחר לטובת כניסת נוסעים חזרה וסחורות".

בשעות הערב, לוחמי צה"ל עצרו חשוד שניסה לחצות את מרחב המכשול בדרום רצועת עזה לשטח ישראל. על החשוד לא נתפס נשק והוא תוחקר בנקודה.

"תהלוכת הזעם" החלה כשארגון הטרור חמאס קרא למפגינים להשתתף בהפגנה, ואיים במקרה של פגיעה במפגינים.

קיימתי הערכת מצב בפיקוד דרום. לישראל אין בעזה אינטרסים מלבד שקט והשבת הבנים. המכשול לשגשוג ופיתוח הרצועה הוא חמאס בהובלת סינוואר ואנו נגבה מחיר על פגיעה באזרחי ישראל וחיילי צה״ל. אני מחזק את תושבי הדרום ואת משפחתו של הלוחם בראל חדריה שמואלי. ביקרתי אותו היום ואני מתפלל לרפואתו.

— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe)August 25, 2021

מקורות פלשתיניים דיווחו על שלושה פצועים מירי צה"ל בהפרות סדר, נוסף לפגיעת כמה מפירי סדר מרימוני עשן שזרקו כוחות צה"ל באזור הגבול. לפני כן דווח על כמה צעירים שחתכו את גדר התיל בדרום רצועת עזה.

כמו כן, שני מטענים הושלכו לעבר כוחות הביטחון.

דובר חמאס אמר כי "ההמונים שמתכנסים היום במזרח ח'אן יונס מדגישים את מוכנותם להמשיך ללחוץ על ישראל עד שתיענה לדרישות". עוד נאמר כי "כל האופציות פתוחות".

המהומות בגבול רצועת עזה,רשתות ערביות

מוקדם יותר, מקורות פלשתיניים דיווחו כי ארגוני הטרור בעזה הבטיחו למצרים לרסן את האירוע היום כדי למנוע פגיעה במשתתפים. זאת לאחר שהמצרים הביעו זעם לאור המבוכה שהתעורר בעקבות פציעת לוחם מג"ב באותו יום וסגרו את מעבר רפיח. בצהריים יצאה הודעת אבל הזרוע הצבאית של חמאס על מותו של לוחם שלה שנהרג בעימותים ביום שבת.

שר הביטחון, בני גנץ, קיים היום הערכת מצב בשטח בפיקוד הדרום, ביחד עם מפקד פיקוד הדרום אלוף אליעזר טולדנו ומתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף רסאן עליאן, על רקע האירועים בימים האחרונים.

בסיום אמר שר הביטחון גנץ: "לישראל אין בעזה אינטרסים מלבד שקט והשבת הבנים - המכשול לשגשוג ופיתוח הרצועה הוא חמאס בהובלת סינוואר. אנחנו נגבה מחיר על כל פגיעה באזרחינו, בחיילינו ובריבונותנו. ארגז הכלים שלנו הולך ומתמלא, גם באמצעים לסיוע ופיתוח הרצועה לטובת למעלה משני מיליון תושביה, וגם בתוכניות ואמצעים צבאיים שאנו מפתחים אם נצטרך להפעיל את הכוח. המציאות בשטח תקבע איזה כלים נפעיל. אני מבקש לחזק מכאן את תושבי הדרום כולם, ואת משפחתו של הלוחם בראל שכולנו מתפללים לשלומו."

טל עוז/ משרד הביטחון

כזכור, בסוף השבוע התקיימו אירועים אלימים על הגדר מצד הפלשתינים במהלכם נפגע באורח קשה לוחם מג"ב בראל שמואלי. בנוסף, בתחילת השבוע חודשו שיגורי בלוני התבערה. צה"לתקףבתגובה לאירועים ברצועת עזה.בצה"ל נערכו בכוחות מתוגברים, ונערכו אף לירי רקטי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו