Loading...

תיעוד התקיפה // צילום: דובר צה"ל

צה"ל: "מחנה צבאי של חמאס הותקף בתגובה לבלוני התבערה"

שעות לאחר שלפחות 3 שריפות פרצו ביישובי עוטף עזה, צה"ל תקף מטרות טרור ברצועת עזה • דובר צה"ל אישר כי מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר מחנה צבאי ובו מספר מבנים, תשתיות ואמצעים המשמשים לפעילות של ארגון הטרור • בעזה מדווחים כי פעילי חמאס ביצעו ירי מנשק קל לעבר כלי טיס של חיל האוויר

מתיחות בדרום: שעות ספורות לאחר שפרצו שריפות בעקבות הפרחת בלוני תבערה מעזה במהלך היום (ראשון), חיל האוויר תקף הלילה ברצועה מחנה צבאי ובו מספר מבנים, תשתיות ואמצעים המשמשים לפעילות של ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה. בסיס הטרור ממוקם בסמוך לאתרים אזרחיים ובהם בית ספר ובצה"ל הבהירו כי "התקיפה בוצעה בתגובה להפרחת בלוני התבערה לשטח ישראל".

תיעוד התקיפה בחאן יונס:

לפי מערכת הקשר של חמאס, הותקפו עמדות של כוחות הריסון של חמאס, אלה שאחראים על מניעת הפרחות בלונים וביצוע פרובוקציות על הגדר, בצפון הרצועה. עוד צוין בדיווחים הערביים כי חיל האוויר תקף מתקן של חמאס במזרח חאן יונס, הפציץ שטח פתוח באל-סודאניה סמוך למתחם בית ספר קדיסייה, שם לפי הערכות הופצצה תשתית טרור תת קרקעית.

האתר שהותקף בעזה, הלילה, דובר צה"ל

בד בבד, עוד דווח כי פעילי חמאס מבצעים ירי מנשק קל לעבר כלי טייס של חיל האוויר. כמו כן דווח על כך שרחפן של צה"ל נפל בשטח הרצועה.

מוקדם יותר היום, לפחות שלוש שריפות פרצו בעקבות הפרחת בלוני תבערה מעזה. במוקדים פעלו צוותים של קק"ל, רט"ג וכוח רבש"צים בתחום המועצה האזורית אשכול ובמטע האבוקדו בכיסופים. כאמור, חוקר שריפות מכבאות והצלה לישראל מחוז דרום קבע כי השריפה נגרמה מהפרחת בלוני תבערה. 

השריפות מגיעות על רקע דברי של דובר חמאס עבד אללטיף אלקנוע, שהזהיר היום כי המשך הידוק ההגבלות על רצועת עזה יוביל לפיצוץ, זאת לאחר שמשאיות דלק לתחנת הכוח לא נכנסו במעבר ארז.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...