כוחות הביטחון פעלו אמש (שבת) באופן נרחב באזור הגליל המערבי בעקבות זיהוי של עצם חשוד וכלי טיס שחדר משטח לבנון. כעת מתפרסם תיעוד מהתקרית, הכולל תמונה וסרטון שבהם נראה בבירור העצם החשוד כשהוא חולף בשמי אחד היישובים בגליל.
עם תחילת האירוע סמוך לערב אל-עראמשה, עדכן פיקוד הצפון על העלאת הכוננות והכרזת נוהל "אביר לילה ב'" בשורה ארוכה של יישובים במרחב הצפון. רשימת היישובים שבהם הועלתה הכוננות כללה את אדמית, עראמשה, יערה, גורן, חניתה, שלומי, גשר הזיו, סער, כברי, עבדון ובצת. כמו כן, ההנחיות המחמירות הופעלו גם עבור תושבי לימן, נהריה, עברון, בן עמי, מצובה וראש הנקרה.
סריקות נרחבות והשבת השגרה
עם היוודע דבר החדירה והופעת התיעודים מהשטח, הוקפצו למרחב כוחות תגבור נוספים אשר פתחו מיד בסריקות קרקעיות ואוויריות. במסגרת הפעילות נפרסו הכוחות במספר צמתים, כשלב ראשון ללא ביצוע חסימות פיזיות, במטרה לשלול כל אפשרות לפעילות חבלנית עוינת בתוך שטחי ישראל.
לאחר ביצוע הסריקות המקיפות במרחב, התקיימה הערכת מצב של גורמי הביטחון. בתום הדיון הוחלט להוריד את רמת הכוננות בכלל היישובים לסטטוס של "אביר לילה א'", ובכך התאפשרה החזרה המלאה לשגרה אזרחית בגליל המערבי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)