"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האישה שתעשה היסטוריה, והתפקיד החדש של מפקד שלדג ב-7.10

אפרת קייקוב תהפוך לאישה הראשונה שמפקדת על החטיבה ולשנייה בתולדות הצבא שעומדת בראש חטיבה • היא החלה את דרכה כלוחמת ב-282, עברה שורת תפקידי פיקוד וכעת סוגרת מעגל • במהלך חרבות ברזל החטיבה בעזה וחיסלה עשרות מחבלים

| עודכן:
0השמעה
אל"מ אפרת קייקוב , דובר צה"ל
אל"מ אפרת קייקוב | צילום: דובר צה"ל

צה"ל הודיע היום (שני) על מינויה של אלוף-משנה אפרת קייקוב למפקדת חטיבת האש 282 של חיל התותחנים. קייקוב תהיה האישה הראשונה שתעמוד בראש חטיבה זו, והאישה השנייה בצה"ל שמקבלת פיקוד על חטיבה שלמה.

קייקוב, שמשמשת כיום מפקדת חטיבת האש 213, תחליף בתפקידה את מפקד החטיבה היוצא. המינוי מהווה סגירת מעגל עבור הקצינה, שהחלה את שירותה הצבאי כלוחמת בשורות חטיבה 282 והתקדמה בה למספר תפקידי פיקוד, בהם סגנית מפקד החטיבה. בנוסף, היא סיימה בהצטיינות את קורס הפיקוד והמטה "אלון".

חיסולי מחבלים שפשטו לשטח הארץ ב-7 באוקטובר ומפקדי שטח בחמאס // דובר צה"ל

זו אינה הפעם הראשונה שקייקוב רושמת ציון דרך בשילוב נשים בצה"ל. בשנת 2020 היא מונתה למפקדת הגדוד הראשונה בחיל התותחנים, כשקיבלה את הפיקוד על גדוד משגרי הרקטות "הרעם". בכך הצטרפה לשורת נשים שפרצו דרך בפיקוד הקרבי, כמו שוש כחלון שמונתה למג"דית הראשונה ב-2004, ואשרת בכר שפיקדה על גדוד איסוף קרבי ב-2014.

בשנת 2020 היא מונתה למפקדת הגדוד הראשונה בחיל התותחנים. אפרת קייקוב־לוי | צילום: ויקיפדיה, באדיבות ציפי רוזנברג

חטיבת האש 282, שעליה תפקד קייקוב, פועלת באופן נרחב ברצועת עזה. בשנה החולפת הכוחות חיסלו עשרות מחבלים, בהם מפקדי שטח בחמאס וראש חוליה מגדוד בית חאנון שהשתתף בטבח בקיבוץ עלומים בשבעה באוקטובר ותכנן פעולות טרור נוספות. החטיבה לקחה חלק מרכזי בתקיפות במערב העיר עזה, שנועדו לפגוע בתשתיות חמאס. כעת, לאחר חילופי המפקדים האחרונים שנערכו באוגוסט אשתקד, קייקוב צפויה להוביל את כוחות החטיבה בהמשך הלחימה.

בתוך כך, ובמסגרת שורת המינויים בצבא, שר הביטחון ישראל כ"ץ אישר את המלצת הרמטכ"ל אייל זמיר למנות את אלוף דדו בר כליפא למפקד פיקוד המרכז בשנת 2027. המינוי יוצא לפועל לאחר מתיחות בין הדרג המדיני לצבא, בעקבות ריאיון שבו הודיע כ"ץ על כוונתו להחליף את המפקד הנוכחי, אלוף אבי בלוט. בצה"ל הבהירו לאחר אותו ריאיון כי המהלך לא תואם מראש, על רקע מחלוקות סביב סוגיות מבצעיות וצווי הרחקה מנהליים. כעת מסרו בלשכת שר הביטחון כי בלוט ישלים את כהונתו, והחילופים יתבצעו כחלק מסבב מינויים מתוכנן.

מינויים נוספים:

  • אלוף משנה יונתן שניידר ימונה לראש חטיבת תבל באגף התכנון ויועלה לדרגת תת אלוף
  • אלוף משנה בר בשן שפיקד על יחידת "שלדג" בשבעה באוקטובר ימונה למפקד חטיבת גבעתי
  • אלוף משנה יונתן מאיר ימונה למפקד חטיבה 7 של השריון
  • אלוף משנה טל אלקובי ימונה למפקד חטיבה 188 של השריון
  • אלוף משנה איתן גלעד ימונה למפקד חטיבת הנח"ל
  • אלוף משנה רן פרידמן ימונה למפקד חטיבת הצנחנים
  • אלוף משנה שמעון סיסו ימונה למפקד חטיבת הקומנדו
  • אלוף משנה ניר איפרגן ימונה למפקד חטיבת כפיר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר