"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צה"ל הוציא סרטון המלצות לעריקים - ומחק בגלל הביקורת

בעמוד אינסטגרם רשמי של הצבא פורסם סרטון שמסביר איך חרדים מועמדים לשירות יוכלו לצאת כרגיל לאומן בחגי תשרי מבלי להיעצר בנתב"ג • הסרטון עורר זעם ציבורי - וירד מהאוויר • דובר צה"ל: "הסרטון אינו משקף את פעילות צה״ל - ופורסם בניגוד להנחיות"

| עודכן:
0השמעה
"דודי המסבירן", דמות בינה מלאכותית, ממליץ לעריקים חרגים כיצד לא להיעצר בנתב"ג , צילום מסך
"דודי המסבירן", דמות בינה מלאכותית, ממליץ לעריקים חרגים כיצד לא להיעצר בנתב"ג | צילום: צילום מסך

לקראת הנסיעה הצפויה של עשרות אלפי חרדים כמדי שנה לאומן שבאוקראינה, בצה"ל פרסמו "מדריך לעריקים" כיצד הם לא יעצרו עם הגעתם לנמל התעופה בן גוריון ויקבלו צו עיכוב יציאה מהארץ, למרות שהם חייבי גיוס. בעקבות הביקורת הציבורית הסרטון נמחק - ובדובר צה"ל הבהירו כי הוא פורסם בניגוד להנחיות.

בעמוד אינסטגרם רשמי של צה"ל "hardim,idf" פורסם אתמול (רביעי) סרטון ובו דמות של חייל שמסבירה מה על המועמדים לצה"ל העריקים לעשות כדי להימנע ממעצר. הוסבר כי עליהם להגיע להתייצב להליכי הצו הראשון - ובכך ידעו במערכות שהם מתקדמים בתהליך הגיוס - ורשויות האכיפה לא יגעו בהם - ולא יוציאו נגדם צו עיכוב על יציאה לחו"ל.

ההמלצה של צה"ל לעריקים החרדים: "תבואו לצו הראשון - ולא תיעצרו בנתב"ג" // hardim.idf באינסטגרם

"תאר לעצמך שאתה מגיע לנתב״ג. התיק ארוז. ופתאום בשער, בום. חסימה. זה בדיוק מה שקורה כשמתעלמים מצו 12. הסטטוס הזה אומר שלא השלמת את הליכי הצו הראשון, והמשמעות המיידית היא עיכוב יציאה מהארץ, אומרת הדמות בסרטון.

"אם תמשיך לחכות, השלב הבא הוא הגדרה כמשתמט ופקודת מעצר. אבל לסיפור הזה יש גם סוף אחר - התייצבות קצרה בלשכת הגיוס עם המסמכים הרפואיים, והצו הזה מאחוריך. אל תיתקע בשער.

יש הטוענים שהסרטון נועד לתמרץ את החרדים להתייצב לצו הראשון, ולהראות שה"שד" לא נורא - אבל בפועל כבר שנים הפרצה הזו מנוצלת לרעה - החייבי גיוס מתייצבים לתחילת הליכי הצו הראשון -טסים לחו"ל, וכשחוזרים - במקרים רבים לא משלימים את הליכי הגיוס, וממשכים להיות עריקים.

בעבר עריקים הצליחו לעבור בביקורת הגבולות למרות צו עיכוב יציאה. למצולמים אין קשר לידיעה. ארכיון | צילום: גדעון מרקוביץ'

תגובת דובר צה״ל:

הסרטון שהועלה אתמול בפלטפורמה של ענף חרדים הוסר.
הסרטון אינו משקף את פעילות צה״ל בעניין הסדרת המעמד שתכליתה היא גיוס ושירות משמעותי בלבד.

יחד עם זאת, מטרת הסרטון מלכתחילה היא להסביר למלש״בים רלוונטיים את תהליך הסדרת המעמד שתכליתו היא גיוס ושירות בצה״ל, ובסיומו גם מוסרות הגבלות החלות על המלש״ב.

כמו כן, הסרטון הועלה בניגוד להנחיית דובר צה״ל באשר להעלאת תכנים בתקופת הבחירות. המקרה יתוחקר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר