פרסום ראשון: חטיבת החשמונאים כשלה בגיוס למחזור הבא

בציפייה להציג היקף גיוס נרחב, בחטיבה החרדית נערכו לפתיחת שתי פלוגות בגיוס הקרוב ואף הכינו צוותי פיקוד כפולים • אלא של"היום" נודע כי הנתונים שהגיעו לצה"ל הצביעו על כ-100 מתגייסים בלבד - מה שהוביל להחלטה לפתוח פלוגה אחת בלבד

חייל מחטיבת החשמונאים , מיכאל בריקמן
חייל מחטיבת החשמונאים | צילום: מיכאל בריקמן

צה"ל לא אישר לחטיבת החשמונאים לפתוח שתי פלוגות בגיוס הקרוב, כך נודע הערב (רביעי) ל"היום".

הרמטכ"ל אייל זמיר בביקורו בצפון עם מפקדי חטיבת החשמונאים // דובר צה"ל (ארכיון)

במטרה להציג היקף גיוס משמעותי, בחטיבת "החשמונאים" ניסו לפתוח שתי פלוגות בגיוס הקרוב. אלא שבפועל, כבר היה ידוע כי מספר המתגייסים הצפוי אינו מספיק כדי לאייש שתי פלוגות. ל"היום" נודע כי בצה"ל קיבלו את הנתונים, לפיהם בסופו של דבר צפויים להתגייס כ-100 חיילים בלבד לחטיבת חשמונאים, והחליטו שלא לאפשר את פתיחתן של שתי הפלוגות.

היערכות החטיבה

החטיבה נערכה עם שני מפי"מים ושני צוותי פלוגות, אולם לאור נתוני הגיוס הנמוכים מהציפיות, הוחלט לפתוח בגיוס הקרוב פלוגה אחת בלבד.

יש לציין כי אף שמדובר במספר הנמוך מהציפיות בחטיבה, עדיין מדובר בעלייה בהיקף הגיוס ביחס למחזורי הגיוס הקודמים. עם זאת, מספר המתגייסים אינו מספיק בשלב זה כדי להצדיק את פתיחתה של פלוגה נוספת.

מדובר צה"ל לא נמסרה תגובה וזו תובא כשתתקבל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר