"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כ"ץ הנחה את צה"ל: תוכנית לטיפול באלימות ביו"ש - תוך שבועיים
צה״ל הונחה להגיש את התוכנית להעברת פעילות האכיפה האזרחית ביהודה ושומרון לאחריות המשטרה • בין היתר, נשקלת אפשרות לנקוט צעדים כלכליים נגד פורעים • במקביל, יקודמו מהלכים להרחבת ההתיישבות • בן גביר: "להעביר את הסמכות למעצרים מנהליים לשר לביטחון לאומי"
שר הביטחון ישראל כ"ץ לצד הרמטכ"ל אייל זמיר. צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

כ"ץ הנחה את צה"ל: תוכנית לטיפול באלימות ביו"ש - תוך שבועיים

צה״ל הונחה להגיש את התוכנית להעברת פעילות האכיפה האזרחית ביהודה ושומרון לאחריות המשטרה • בין היתר, נשקלת אפשרות לנקוט צעדים כלכליים נגד פורעים • במקביל, יקודמו מהלכים להרחבת ההתיישבות • בן גביר: "להעביר את הסמכות למעצרים מנהליים לשר לביטחון לאומי"

יותם דשא
,עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שר הביטחון ישראל כ״ץ קיים אמש (ראשון) דיון בנושא יהודה ושומרון, שבסיומו סוכם כי צה״ל יגיש בתוך שבועיים תוכנית להעברת פעילות האכיפה האזרחית באזור לאחריות משטרת ישראל. התוכנית תתואם בהמשך עם המשטרה, ובכפוף לסמכויות צה״ל בשטח.

בדיון, בהשתתפות הרמטכ״ל אייל זמיר, מפקד פיקוד המרכז, ראשי אגפים במטכ״ל, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, הפרקליט הצבאי הראשי, מפקד אוגדת יהודה ושומרון וגורמי מקצוע נוספים, הוצגה סקירה על פעילות צה״ל ביהודה ושומרון וכן סקירה של פעילות שב״כ באזור.

במהלך הדיון עלה הצורך לצמצם את היקף המשאבים שצה״ל מקצה לטיפול בהפרות חוק ובאירועים אלימים מצד גורמים מקרב המתיישבים היהודים. כ״ץ אמר כי יש לפעול נגד אלימות ונטילת החוק לידיים, והדגיש כי האכיפה בהיבטים האזרחיים צריכה להתבצע על ידי משטרת ישראל, תוך שיתוף פעולה בין הגופים.

בנוסף, סוכם לקדם את הסדרתן של חלק מהחוות ביהודה ושומרון. לפי הודעת משרד הביטחון, מפקד פיקוד המרכז הביע עמדה שלפיה ניתן לאפשר הקמה והסדרה של חוות במקומות שבהם הדבר מתאפשר מבחינה משפטית וביטחונית, בהתאם לתכנון מראש ובכפוף להיתרים הנדרשים.

היועצת המשפטית למערכת הביטחון והפרקליט הצבאי הראשי מקדמים אישור משפטי של תקנות שיקבעו את התנאים והנסיבות שבהם ניתן יהיה להסדיר חלק מהחוות מבחינה משפטית.

בדיון התייחס כ״ץ גם לפעילות צה״ל נגד הטרור הפלסטיני ביהודה ושומרון. לפי משרד הביטחון, השר ציין כי היקף פעילות הטרור ירד בשנה השנייה ברציפות, וכן התייחס לפעילות במחנות הפליטים בצפון השומרון. לדבריו, יש להיערך לאפשרות של פעולה נוספת במחנות במקרה של ניסיון להגביר את פעילות הטרור.

במקביל, נשקלת אפשרות לנקוט צעדים כלכליים נגד מי שיבצע פעילות בלתי חוקית או בלתי מוסדרת, שלפי משרד הביטחון גורמת להוצאות משמעותיות למערכת הביטחון, לצד הטיפול הפלילי במקרים המתאימים.

כ״ץ אמר בדיון כי הרחבת ההתיישבות היא צעד חשוב לחיזוק הביטחון, וזאת לצד הצורך לפעול נגד פעילות בלתי חוקית ואלימות באזור.

פגיעה בכיס של הפורעים? כוחות הביטחון בקוסרה, צילום: אי.אף.פי

בן גביר: "להעביר את הסמכות למעצרים מנהליים לשר לביטחון לאומי"

השר לביטחון פנים איתמר בן גביר מצד אחד בירך על ההחלטה של כ"ץ, ומצד שני הוסיף עקיצה: "אני נענה לקריאתו של שר הביטחון ישראל כ"ץ להעברת סמכויות האכיפה ביו״ש מצה״ל למשטרת ישראל. מדובר בצעד משמעותי בדרך לריבונות ישראלית ביו״ש. על מנת לקדם את מימוש ההצעה, אני דורש להעביר את האחריות על מג״ב איו״ש מצה״ל למשטרת ישראל, בהתאם להסכם הקואליציוני שעד כה הופר.

‏"בנוסף, יש להעביר את הסמכות למעצרים מנהליים והגבלות מנהליות משר הביטחון וצה״ל לידי השר לביטחון לאומי ומשטרת ישראל. עד היום לא השתמשו בסמכויות הללו נגד האנרכיסטים ונגד גורמים מתנועות אנטי-ציוניות נגד מדינת ישראל, הגיע הזמן להפעיל את הכלים הללו נגד אויבי המדינה. עם ביצוע הצעדים הללו תוכל משטרת ישראל לקבל באופן מעשי את האחריות על הסמכויות ביו״ש".

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...