חשש לאירוע ביטחוני בזיקים: קרע אותר בגדר ההפרדה, הכוחות סורקים במקום. צילום: השימוש נעשה לפי סעיף 27א'

חתך התגלה בגדר בקיבוץ זיקים, תושבים התבקשו להסתגר בבתיהם

רבש"ץ הקיבוץ דיווח על חתך שזיהה בגדר ההיקפית • כוחות צה"ל הוקפצו למקום ופתחו בסריקות נרחבות • בשלב זה לא אותרו חשודים ולא ניתן לקבוע מתי בוצע החתך • תושב הקיבוץ: "ביתי בכתה ואמרה - שלא יבואו שוב"

כוחות צה"ל הוקפצו הלילה (בין שישי לשבת) למרחב קיבוץ זיקים שבנגב המערבי, בעקבות דיווח של רבש"ץ היישוב, שזיהה חתך בגדר ההיקפית.

עם הגעתם של הכוחות לנקודה, הם פתחו בסריקות נרחבות במרחב על מנת לשלול אפשרות לאירוע חריג או חדירה. נכון לערב זה, לא אותרו חשודים בשטח, ובשלב זה לא ניתן לקבוע מתי בוצע החתך בגדר.

כוחות צה"ל רבים הוקפצו לזירה בזיקים, צילום: 27א'

מבדיקות שנערכו מול מערך התצפיות עולה כי נכון לעכשיו ככל הנראה לא מוכרת חצייה משטח רצועת עזה. כוחות צה"ל ממשיכים בסריקות במרחב על מנת לוודא כי אין כל איום ולשמור על הביטחון.

"שלא יבואו שוב"

תושב זיקים שביקש להישאר בעילום שם, תיאר הלילה: "הבת שלי צעקה: שלא יבואו שוב. אני מפחדת. הם ממש רעדו מפחד ובכו. ברגע אחד. הסיוט של שבעה באוקטובר חזר בחזרה".

על רקע כינוס הקבינט המדיני ביטחוני ביום חמישי האחרון, פנו ראשי מועצות העוטף לשרי הקבינט בדרישה לקבוע כי פירוז מלא של רצועת עזה יהיה תנאי מקדים לכל מהלך של שיקום, העברת סמכויות או נסיגה נוספת.

ראשי המועצות הבהירו כי האחריות לביטחון יישובי העוטף חייבת להישאר בידי ישראל, לצד יכולת פעולה עצמאית מול כל איום מתחדש. לדבריהם: "אחרי 7 באוקטובר, לישראל אין עוד מרחב לטעות המבוססת על הנחות או על פיקוח חיצוני. שיקום הרצועה אינו יכול להקדים את שיקום הביטחון ואת השבת האמון של תושבי העוטף בישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...